spoluzakladatel-applu-steve-wozniak-budoucnost-je-pro-lidi-zla
Apple Novinka Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak: Budoucnost je pro lidi zlá

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak: Budoucnost je pro lidi zlá

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 3. 2015 10:30 5

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak v nedávném rozhovoru pro Financial Review řekl, že pokud se stroje stanou super-inteligentními, jak spousta lidí předpovídá, mohlo by to být pro lidstvo velmi nebezpečné.

Reklama

„Jak lidé jako Stephen Hawking či Elon Musk předpověděli. Souhlasím s tím, že budoucnost bude pro lidstvo strašidelná a špatná. Pokud sestrojíme zařízení, která za nás budou dělat všechno, budou nakonec myslet rychleji jak my a právě kvůli efektivitě se lidí nakonec zbaví.“ konkrétně prohlásil.

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak: Budoucnost je pro lidi zlá
i Zdroj: PCTuning.cz

Populární fyzik Stephen Hawking před nedávnem prohlásil, že umělá inteligence může být pro lidstvo „vůbec to nejhorší“. Zakladatel SpaceX a Tesla k tomu samému problému minulý rok řekl, že „super-inteligentní AI systémy mohou být nebezpečnější, jak atomové bomby“. O povstání strojů nakonec promluvil i samotný Bill Gates.

V rozhovoru Wozniak dále pokračoval: „Budeme bohové? Budeme domácí mazlíčci? Nebo budeme mravenci, na něž budou stroje šlapat? Nevím, jak to bude… Ale když se mi do hlavy dostala myšlenka, že bych v budoucnosti mohl být mazlíčkem inteligentního stroje, vím, že se svým psem budu zacházet opravdu pěkně.“

Více informací včetně Wozniakova pohledu na Apple Watch se dočtete ve Financial Review.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama