toshiba-predstavila-svoje-pametove-cipy-emmc-5-1-s-kapacitou-az-128-gb
Novinka Toshiba představila svoje paměťové čipy eMMC 5.1 s kapacitou až 128 GB

Toshiba představila svoje paměťové čipy eMMC 5.1 s kapacitou až 128 GB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 3. 2015 11:30

Společnost Samsung si svůj debut s novými, rychlejšími paměťovými čipy typu eMMC 5.1 odbyla už minulý měsíc, kdy je začal používat u svých vlajkových lodí Galaxy S6 a S6 Edge. K Samsungu se nyní přidává také společnost Toshiba.

Reklama

Ta právě představila svoje vlastní NAND flash paměti eMMC (embedded multimedia card memory) 5.1, které teprve minulý měsíc prošly schválením jako nový standard podle organizace JEDEC. NAND flash čipy jsou vyráběny druhou generací 15nm výrobního procesu od Toshiby. Ve srovnání se staršími paměťovými čipy by měly ty nové dosahovat až o 30 % lepších přenosových rychlostí. Další výhodou je funkce řazení příkazů do fronty, díky níž může uživatel ukládat více úloh do fronty. Ty jsou pak automaticky prováděny podle preferencí uživatel. 

Toshiba představila svoje paměťové čipy eMMC 5.1 s kapacitou až 128 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Těšit se tak můžeme na větší uživatelský komfort zejména při spouštění více aplikací současně. Osazeny by jimi měly být v současnosti pouze vlajkové lodi partnerů společnosti Toshiba, kteří vyrábějí chytré telefony. Očekává se však, že tyto čipy budou postupně nasazeny také u zařízení střední třídy. Na to si však budeme muset počkat asi až do příštího roku. 

V podání Toshiby se můžeme konkrétně těšit na eMMC 5.1 flash paměti s kapacitami od 16 do 128 GB. V současnosti však budou dostupné pouze čipy s kapacitami 16 a 64 GB. 32GB a 128GB eMMC 5.1 NAND flash paměti chystá Toshiba začít dodávat až ve 2. čtvrtletí tohoto roku. Jak si Toshiba povede oproti konkurenčním paměťovým čipům od Samsungu, zatím není jasné. 

Zdroj: FoneArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama