peter-chou-konci-novym-sefem-htc-je-cher-wang
Novinka Peter Chou končí, novým šéfem HTC je Cher Wang

Peter Chou končí, novým šéfem HTC je Cher Wang

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 3. 2015 11:30

Představenstvo HTC jmenovalo Cher Wang novou generální ředitelkou společnosti. Pozice se ujímá s okamžitou platností. Peter Chou se posouvá do nové strategické role, v níž povede inovace budoucích produktů.

Reklama

„V technologickém odvětví vnímáme rapidní změny, kdy se ze smartphonů stává naše osobní centrum, které nás spojuje s rychle rostoucím světem chytrých zařízení. V oblasti chytrých telefonů jsme byli průkopníky, nyní chceme toto myšlení aplikovat při realizaci nové generace propojených přístrojů a služeb. Obrovská odezva, kterou vyvolalo naše nové zařízení virtuální reality, HTC Vive, důležitost těchto propojených technologií podtrhuje,“ říká Cher Wang, předsedkyně správní rady a nová generální ředitelka HTC.

Dosavadní generální ředitel Peter Chou dohlížel na úspěšnou přeměnu HTC z ODM výrobce ve známou globální značku. Ve své nové roli (Head of HTC Future Development Lab) bude nápomocný při identifikaci možných příležitostí pro růst společnosti.

Cher Wang založila celou řadu firem podnikajících v oblasti IT a v roce 1997 se stala spoluzakladatelkou společnosti HTC. Od roku 2012 se každoročně objevuje v žebříčku nejvlivnějších žen světa podle časopisů Forbes a Fortune. Obdržela také ocenění Osobnost roku od čínské televizní stanice CCTV. Cher absolvovala University of California, Berkeley, je vdaná a má dvě děti.

Zdroj: HTC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama