rozlucme-se-s-internet-explorerem-microsoft-hleda-jmeno-pro-novy-prohlizec
Novinka Rozlučme se s Internet Explorerem, Microsoft hledá jméno pro nový prohlížeč

Rozlučme se s Internet Explorerem, Microsoft hledá jméno pro nový prohlížeč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 3. 2015 19:00 6

Legendární Internet Explorer, který byl jeden čas synonymem pro webový prohlížeč, odpočítává poslední dny svého života. Microsoft na právě probíhající konferenci Convergence uvedl, že usilovně hledá jméno pro jeho nástupce.

Reklama

V Atlantě došlo k potvrzení informace ze začátku letošního roku, podle kterých se prohlížeč, který komunita zná pod jeho kódovým označením Project Spartan, bude nakonec jmenovat jinak.

„Nyní zkoumáme, jakou novou značku nebo nové jméno by mohl mít náš prohlížeč ve Windows 10,“ řekl šéf marketingu Microsoftu Chris Capossela. Na přednášce byly rovněž ukázány výsledky průzkumu, který zjistil, že obchodní značka Internet Explorer je mrtvá (kombinace zmiňující IE se umístily na samotném konci) a kdyby se jí Microsoft držel, v žádném případě by se mu to nevyplatilo.

Podle magazínu The Verge Internet Explorer bude stále přítomen v některých verzích Windows 10, a to především kvůli podnikové kompatibilitě, výchozím prohlížečem by ale měla být aplikace, jež je nyní označována jako Project Spartan.

Rozlučme se s Internet Explorerem, Microsoft hledá jméno pro nový prohlížeč
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama