windows-10-dostanou-zdarma-i-vlastnici-piratskych-verzi-starsich-systemu-a-to-i-v-cesku
Novinka Windows 10 dostanou zdarma i vlastníci pirátských verzí starších systémů a to i v Česku

Windows 10 dostanou zdarma i vlastníci pirátských verzí starších systémů a to i v Česku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 3. 2015 16:00 38

Že budou mít vlastníci operačních systémů Windows 7, 8 a 8.1 přechod na Windows 10 zdarma se už ví nějakou dobu a nyní to Microsoft dokonce potvrdil. Ani vlastníci Windows 7 by se tak neměli bát nějakého následného poplatku. S překvapivým prohlášením nyní přišel výkonný viceprezident Microsoftu pro operační systémy Terry Myerson, podle něhož budou na připravovaný OS Windows 10 moci přejít zdarma i vlastníci nelegálně pořízených kopií Windows. 

Reklama

Terry Myerson tuto skutečnost potvrdil se slovy, že bezplatný upgrade bude určen pro všechny počítače, které na nový systém výkonnostně stačí, což bude zahrnovat počítače s originální (genuine) i neoriginální (non-genuine) kopií systému. Přechod na nový systém by se tak mohl týkat milionů uživatelů, kteří používají pirátské verze starších systémů od Microsoftu. 

Windows 10 dostanou zdarma i vlastníci pirátských verzí starších systémů a to i v Česku
i Zdroj: PCTuning.cz

Myerson dále prohlásil, že Microsoft věří, že si díky tomuto řešení uživatelé postupem času uvědomí hodnotu a výhody řádně licencovaného systému Windows. Rozhovor, v němž tato zmínka padla, byl nicméně cílen hlavně na prostředí čínského regionu. A tak není úplně jasné, zda nebude tato nabídka omezena pouze na Čínu, kde údajně na jednu legální kopii Windows připadá devět nelegálních. 

Microsoft se přitom již řadu let snaží bojovat proti pirátství. Tento boj však zřejmě ustoupí do pozadí při snaze o to, aby v budoucnu všichni uživatelé využívali Windows 10. Microsoft Windows 10 je stále očekáván v létě, nicméně přesné datum zatím patrně neznají ani samotní vývojáři. Jisté je zatím pouze to, že nový Windows by měl být dostupný ve 190 zemích ve 111 světových jazycích. 

Windows 10 dostanou zdarma i vlastníci pirátských verzí starších systémů a to i v Česku
i Zdroj: PCTuning.cz

Přehled, kterých operačních systémů se bude bezplatný přechod na Windows 10 týkat

DOPLNĚNO: Americký web ZDNet se dopídil oficiálního vyjádření k tomu, zda se možnost přechodu z pirátské verze starších Windows bude týkat pouze Číny, nebo celého světa. Podle zástupce Microsoftu bude mít tato nabídka skutečně globální měřítko, a tudíž se bude týkat i českých uživatelů vlastnících nelegální kopie Windows 7, 8 či 8.1.  

Webu idnes.cz potvrdilo přímo české zastoupení Microsoftu, že nelegálně nainstalovaný systém nebude ani po upgradu na Windows 10 považován za legální.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama