o2-zacalo-nabizet-androidi-smarpthone-pro-babicky-doro-liberto-820
Novinka O2 začalo nabízet androidí smarpthone pro babičky – Doro Liberto 820

O2 začalo nabízet androidí smarpthone pro babičky – Doro Liberto 820

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 3. 2015 11:30

Operátor O2 začíná nabízet nový mobil pro seniory. Model Doro Liberto 820 má fyzické klávesy pro základní ovládání, tlačítko SOS pro přivolání okamžité pomoci a je navíc dodáván s dobíjecím stojánkem, který ho umožňuje používat jako digitální fotorámeček a přehrávač pro videa.

Reklama

„Ne všichni naši zákazníci jsou znalci moderních technologií. V mnoha z nich tyto novinky vyvolávají spíše obavy, že se je nenaučí správně ovládat. Proto jsme rádi, že jako první v České republice můžeme našim zákazníkům nabídnout chytrý telefon s jednoduchým ovládáním, který pomůže především seniorům najít cestu k výhodám smartphonů,“ řekl produktový manažer v O2 Václav Polák.

Jako operační systém mobilu Doro Liberto 820 výrobce vybral Android a to ve verzi 4.4 KitKat. Uživatelské prostředí je ale změněno pro potřeby starších uživatelů, aby ovládání bylo co nejjednodušší. Seniorský smartphone používá procesor taktovaný na frekvenci 1,3 GHz. Paměť RAM má kapacitu 512 MB. Uživatelskou paměť 4 GB lze zvětšit pomocí paměťových karet (až do 32 GB).

Výrobce myslel i na specifické funkce, které by měly pomoci právě seniorům. V mobilu tak najdeme předinstalovanou aplikaci My Doro Manager. Ta dovoluje příbuzným přes jejich vlastní chytrý telefon nebo tablet nastavovat telefon Doro vzdáleně, posílat do něj fotografie a videa a nabízet pomoc i bez součinnosti seniora. Aplikace je aktuálně dostupná pro operační systém Android, brzy má být ke stažení také verze pro iOS. Že nové Doro seniory nijak nešidí, dokládá také pětimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a bleskem.

Novinka Doro Liberto 820 je v prodeji na e-shopu i v O2 prodejnách za doporučenou cenu 3 995 Kč.

Specifikace Doro Liberto 820 mini:

operační systém: Android 4.4 KitKat

sítě: GSM 900/1 800/1 900 MHz, WCDMA 900/2 100 MHz

displej: 4" IPS paměť: 4 GB ROM + 512 MB RAM

akumulátor: 1 500 mAh fotoaparát: 5 Mpx

konektivita: microUSB, 3,5mm jack, microSD karta (až do 32 GB), GPS, Bluetooth 4.0

další funkce: HD Voice, HAC (kompatibilita s naslouchátky), tísňové tlačítko pomoci

barvy: šedá, vínově červená, bílá

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama