google-ukoncil-prodej-telefonu-nexus-5-tentokrat-uz-definitivne
Novinka Google ukončil prodej telefonu Nexus 5, tentokrát už definitivně

Google ukončil prodej telefonu Nexus 5, tentokrát už definitivně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 3. 2015 18:30

Google definitivně stáhl z nabídky svého elektronického obchodu oblíbený smartphone Nexus 5. Firma se podle svého zástupce nyní začne více soustředit na prodej a marketing šestipalcového monstra Nexusu 6.

Reklama

Jak americká společnost před časem slíbila, tak nakonec také učinila a dostupnost Nexusu 5 v obchodě Play Store je minulostí.

Pokud na tento smarpthone, který výbavou ani dnes svému majiteli ostudu neudělá, máte zálusk, neměli byste s nákupem příliš otálet. Jakmile se totiž u obchodníků vyprodají skladové zásoby, nelze již počítat s jejich doplněním. Telefon se přestal oficiálně vyrábět loni 11. prosince.

Nexus 5 je vybaven pětipalcovým displejem s Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů. Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s frekvencí 2,3 GHz. K dispozici má přístroj 2 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 16 GB nebo 32 GB. Ten není možné, na rozdíl od řady konkurenčních modelů, ale dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

V České republice je „pětkový Nexus“ k dnešnímu dni dostupný stále u velkého množství prodejců. Ale jen s pamětí 16 GB a otázka zní: jak ještě dlouho?

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama