milion-britskych-deti-dostane-zadarmo-jednodeskovy-pocitac-na-nemz-se-maji-ucit-programovat
Novinka Milion britských dětí dostane zadarmo jednodeskový počítač, na němž se mají učit programovat

Milion britských dětí dostane zadarmo jednodeskový počítač, na němž se mají učit programovat

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 3. 2015 13:30 2

V Británii by se měla rozjet akce Make it Digital, v níž dostane milion 11letých dětí zdarma základní jednodeskové počítače, na nichž by se měly naučit základy programování. 

Reklama

Na akci se spolupodílí britská veřejnoprávní televizní stanice BBC a technologičtí giganti jako je Microsoft, Samsung, ARM a Google, kteří se touto cestou snaží přilákat mladou generaci k zájmu o počítačový hardware a zejména potom o programování. Za tímto účelem bude dětem rozdáno milion miniaturních jednodeskových počítačů Micro Bit. 

Milion britských dětí dostane zadarmo jednodeskový počítač, na němž se mají učit programovat
i Zdroj: PCTuning.cz

Zařízení Micro Bit, které nyní bude BBC zadarmo rozdávat dětem je navrženo tak, že ho stačí připojit do počítače pomocí USB kabelu a začít s ním okamžitě pracovat. Na větší IT gramotnost se ostatně od loňského roku soustředí také samotné školní osnovy ve Velké Británii, podle nichž by se měly děti kromě čtení a psaní ve škole naučit také základy programování. 

BBC věří, že když se děti v takto útlém věku dostanou k programování a "ladění" zařízení jako je Micro Bit, nakonec budou mít samy zájem o pokročilejší formy jednoduchých počítačů, jako je třeba Raspberry Pi nebo Kano. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama