mwc-2015-prvni-200gb-microsd-karta-je-na-svete-pochazi-z-dilny-firmy-sandisk
Novinka MWC 2015: První 200GB microSD karta je na světě, pochází z dílny firmy SanDisk

MWC 2015: První 200GB microSD karta je na světě, pochází z dílny firmy SanDisk

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 3. 2015 10:00 3

Pokud Vám neustále dochází místo na Vašem telefonu či tabletu a sháníte novou paměťovou kartu s dostatečnou kapacitou, mohla by Vás potěšit novinka od SanDisku - paměťová karta microSD s kapacitou 200 GB.

Reklama

Firma SanDisk si připravila pro Barcelonský veletrhu MWC 2015 svoji novou paměťovou kartu formátu microSD, která potěší zejména extrémní kapacitou a je proto určena pro náročnější uživatele. Využijí ji zejména vlastníci smartphonů a tabletu, kteří na těchto zařízeních často fotí a natáčí videa. Karta nese označení Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition, má tradiční formát microSD a splňuje rychlostní třídu 10. 

Kromě nadstandardní kapacity 200 GB by tak měla nabídnout také slušné přenosové rychlosti až 90 MB/s. Za minutu by tak teoreticky mělo být možné na kartu uložit až 1200 fotografií o velikosti kolem 3,5 MB. Podle slov výrobce je na kartu možné nahrát také až 20 hodin videozáznamu v rozlišení Full HD neboli 1920 × 1080 pixelů.

MWC 2015: První 200GB microSD karta je na světě, pochází z dílny firmy SanDisk
i Zdroj: PCTuning.cz

Za účelem dosažení těchto specifikací a hlavně kapacity musel SanDisk zvolit nový konstrukční a výrobní proces. Také díky tomu bude paměťová karta fungovat ve všech telefonech a tabletech podporujících současný 128GB kapacitní standard. K produktu si můžou uživatelé zdarma stáhnout také mobilní aplikace pro zálohování dat zařízení s OS Android nazvané Memory Zone a OptiMem. 

200GB paměťová karta SanDisk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition by měla na trh dorazit ve druhém čtvrtletí roku. Její extrémní kapacita je samozřejmě značně vykoupena cenou, která by se měla pohybovat okolo 400 dolarů (9 800 Kč). Na kartu poskytuje výrobce také desetiletou záruku. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama