tesoro-uvadi-na-trh-optickou-herni-mys-gungnir-black
Novinka Tesoro uvádí na trh optickou herní myš Gungnir Black

Tesoro uvádí na trh optickou herní myš Gungnir Black

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 2. 2015 12:30

Společnost Tesoro Technology USA Inc. zahajuje prodej nového provedení herní myši Gungnir, která je nově vybavená černým povrchem. Určena je stejně jako původní model méně náročným uživatelům, kteří preferují optický snímač před laserovým. 

Reklama

Gungnir Black má jednoduchý design a symetrickou konstrukci, díky níž je vhodná jak pro leváky, tak pro praváky. Přídomek "Black" jasně napovídá tomu, že celé tělo myši je vybaveno černým povrchem. Tento povrch je po stranách myši pogumovaný, což zaručuje pevné držení. Na spodní stranu výrobce tradičně umístil hladké teflonové styčné plochy, které by měly zajistit vysokou přesnost a plynulost pohybu po podložce. 

Tesoro uvádí na trh optickou herní myš Gungnir Black
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě toho na spodní straně nalezneme také samotný snímač. Ten je optický a jeho maximální rozlišení je 3500 DPI. DPI můžeme nastavovat jak pomocí tlačítek na hřbetu myši, tak pomocí dodávaného software. Ten dále umožňuje měnit také dotazovací frekvenci až do 1000 Hz a také barvu podsvícení. Mezi další specifikace snímače patří třeba také zrychlení 20G, rychlost snímání až 6400 FPS a maximální rychlost 60 IPS. 

Tesoro uvádí na trh optickou herní myš Gungnir Black
i Zdroj: PCTuning.cz

Nechybí však přirozeně ani možnost nastavování maker na jednotlivá tlačítka. Pomocí software můžeme nastavit celkem 35 maker, která lze uložit do vnitřní paměti myši s kapacitou 64 kB. Na těle má Gungnir umístěných celkem sedm tlačítek. Dvě hlavní tlačítka (levé a pravé) pracují se spínači Omron, které se mohou pochlubit vysokou životností. 

Tesoro uvádí na trh optickou herní myš Gungnir Black
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozměry myši jsou 75,1 × 124,6 × 42 mm (š×d×v) a její hmotnost je rovných 100 gramů, měla by tak vyhovovat poměrně širokému spektru uživatelů. Pro připojení myši slouží 1,8 metru dlouhý USB kabel opletený textilní bužírkou. Tesoro Gungnir Black bude k dostání v USA za částku 29 dolarů (700 Kč). U nás by se pak mohla objevit za cenu kolem 1 000 Kč stejně jako její předchozí, fialová verze. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama