hgst-pevny-disk-o-velikosti-10tb-brzy-v-prodeji
Novinka HGST: pevný disk o velikosti 10TB brzy v prodeji

HGST: pevný disk o velikosti 10TB brzy v prodeji

Sam Sadovski

Sam Sadovski

26. 2. 2015 06:00 14

Firma HGST, divize společnosti Western Digital, již brzy uvede do prodeje pevný disk o kapacitě 10 TB. Uvnitř bude naplněný héliem.

Reklama

V září minulého roku byla prostřednictvím tiskové zprávy Western Digital oznámena práce nad pevným diskem s kapacitou 10TB, dnes se již ale pomalu blížíme k jeho uvedení na trh. HDD s označením Ultrastar He10 bude data ukládat na sedm 1,43TB velkých kovových desek (ploten), spekuluje se ale i o variantě se šesti deskami o kapacitě 1,66TB. Vyrovnávací pamět, neboli cache, činí 128 MB a pro zaplnění vnitřního prostoru pevného disku bylo místo vzduchu zvoleno hélium

HGST: pevný disk o velikosti 10TB brzy v prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Pevný disk bude dodáván s pětiletou zárukou a jeho střední doba mezi poruchami (neboli rating MTBF) byla stanovena na dva milióny hodin. Ultrastar He10 disponuje i funkcí Instant Secure Erase (ISE).  Bližší informace a cenu zatím výrobce neoznámil, nicméně firma Western Digital tvrdí, že by se v případě tohoto disku mělo jednat o nejlepší poměr na trhu z hlediska spotřeby energie a ceny za jeden gigabajt úložiště.

Zdroje: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama