bitfenix-aegis-nova-micro-atx-skrin-s-vestavenym-displejem-a-prekvapive-prostornym-interierem
Novinka BitFenix Aegis: nová micro-ATX skříň s vestavěným displejem a překvapivě prostorným interiérem

BitFenix Aegis: nová micro-ATX skříň s vestavěným displejem a překvapivě prostorným interiérem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 2. 2015 12:00

Firma BitFenix uvádí na trh svoji novou počítačovou skříň Aegis, která je určena k instalaci základních desek micro-ATX a potěší jedinečným designem a řadou barevných provedení. 

Reklama

Hlavní zvláštností této skříně je nejspíše čelní panel, který je tvořený plexisklem a je za ním ukryt TFT displej ICON s úhlopříčkou 2,8" a rozlišením 240 × 320 pixelů, na němž lze zobrazovat různá loga. Displej je připojený přes rozhraní USB. "Drsný", ale jednoduchý look skříně napovídá tomu, že si jí oblíbí patrně hlavně hráči. Rozměry skříně jsou 202 × 461 × 467 mm (š×v×h) a hmotnost činí 6,7 kg. 

BitFenix Aegis: nová micro-ATX skříň s vestavěným displejem a překvapivě prostorným interiérem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Šasi a panely Aergis jsou vyrobené z oceli a doplněny o některé plastové prvky. Do jejího interiéru můžeme kromě základních desek formátu micro-ATX umístit také desky mini-ITX. Na ně potom lze přidělat chladič procesoru s výškou až 170 mm a grafickou kartu s maximální délkou 380 mm. Instalovaný napájecí zdroj potom může mít tradiční formát ATX s délkou až 220 mm. Všechny komponenty jsou krásně vidět prostřednictvím velkého čirého okna do bočnice. 

 

Navzdory svým menším rozměrům nabídne Aegis také slušný prostor pro disky. Pro 3,5" disky jsou vyhrazeny dvě klece, které mohou nést až čtyři tyto disky. Třetí klec je pak určena pro dva 2,5" disky či SSD. Další dvě 2,5" úložná zařízení můžeme dále umístit ve vertikální poloze na držák základní desky v čelní části skříně a vedle napájecího zdroje. Všechny klece pro disky umožňují snadné oddělání disků pomocí plastových ližin. Klece pro 3,5" disky jsou také odnímatelné.

 

Překvapivý je také prostor pro prvky chlazení. Celkem totiž můžeme do skříně umístit až osm 120mm nebo pět 140mm ventilátorů, které lze ovládat pomocí vestavěného regulátoru otáček. Nemusíme se bát ani o nasávání prachu, protože výrobce umístil na spodní, vrchní a přední panel prachové filtry. Pokud se rozhodnete pro chlazení komponent kapalinou, určitě oceníte možnost instalace až 360mm radiátoru za čelo a pod vrchní panel skříně. Další až 140 radiátor lze umístit také na spodní panel. Samozřejmě pouze v případě pokud odděláte spodní klec pro disky. 

 

Na výběr je z pěti barevných provedení

Návrháři z BitFenix nezapomněli ani na I/O panel, který situovaný společně s regulátorem otáček venitlátorů na vrchní panel. I/O panel je vybavený dvěma porty USB 3.0 v kombinaci s dvojicí audio konektorů. BitFenix Aegis se bohužel zatím u nás neprodává, nicméně je už k dostání třeba v sousedním Německu. Jeho cena zde byla stanovena na 100 euro (2 750 Kč) a k dostání je v pěti barevných provedeních.

Verze Core nemá za čelním panelem ukrytý displej

Zakoupit si můžeme také verzi Aegis Core, která je o 20 euro levnější a stojí tudíž 80 euro (2 200 Kč). Tato verze má úplně stejné parametry, nemá však za čelním panelem umístěný displej. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama