chytry-naramek-microsoft-band-se-dockal-nove-aktualizace-s-radou-uzitecnych-funkci
Novinka Chytrý náramek Microsoft Band se dočkal nové aktualizace s řadou užitečných funkcí

Chytrý náramek Microsoft Band se dočkal nové aktualizace s řadou užitečných funkcí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 2. 2015 08:00

Pokud jste si mysleli, že na "chytrých" fitness náramcích už prakticky není co vylepšovat, byli jste na omylu. Microsoft totiž pro svůj chytrý náramek Microsoft Band připravil několik nových užitečných funkcí.

Reklama

Tyto nové funkce náramek získal s příchodem poslední, významné aktualizace. A co tato aktualizace vůbec přináší? První vylepšení potěší hlavně uživatele PC a notebooků, kteří si nyní mohou prohlédnout výsledky ze svých sportovních výkonů pomocí webové verze palubní aplikace Microsoft Health. 

Zásadní změna se však udála také přímo na náramku. Na jeho displeji lze nyní vyvolat virtuální klávesnice, pomocí níž můžeme třeba odpovídat na SMS zprávy. To sice není na malém, 1,4" displeji náramku nijak pohodlné, nicméně může to být užitečná pomůcka v případě, že máte telefon mimo dosah rukou, třeba schovaný v batohu. Alternativou k tomu je možnost nadiktovat zprávu do mikrofonu. 

Chytrý náramek Microsoft Band se dočkal nové aktualizace s řadou užitečných funkcí
i Zdroj: PCTuning.cz

K tomu slouží funkce rozpoznávání hlasu, kterou lze využít také k ovládání digitální asistentky Cortany. Hlasem si tak můžeme nastavit třeba také upomínky. S tím je spjatá také funkce Quick Read, která umožňuje snadno procházet upomínky a oznámení. V nastavení náramku nově nalezneme také možnost spuštění "cyklistického režimu" a zobrazení dlaždice tohoto režimu, který je samozřejmě užitečný při jízdě na kole.

Společně s aktualizací Microsoft vydává také vývojářský balíček (SDK), který dovoluje vývojářům naprogramovat pro náramek vlastní aplikace. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama