vlastnici-grafickych-karet-geforce-gtx-970-podali-hromadnou-zalobu-na-firmu-nvidia
Novinka Vlastníci grafických karet GeForce GTX 970 podali hromadnou žalobu na firmu NVIDIA

Vlastníci grafických karet GeForce GTX 970 podali hromadnou žalobu na firmu NVIDIA

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 2. 2015 09:30 50

Není tomu tak dlouho, co NVIDIA čelila stížnostem zákazníků na klamavou reklamu, když bylo zjištěno, že grafická karta GeForce GTX 970 nabídne místo udávaných 4 GB pouze 3,5 GB pamětí. Postupně se přišlo také na to, že má karta také nižší počet ROP. Celý spor mezi zákazníky a firmou NVIDIA nyní nakonec vyústil soudním řízením.

Reklama

Američtí zákazníci v čele s Andrew Ostrowskym podali na společnosti NVIDIA Corporation a GIGABYTE Global Business Corporation hromadnou žalobu, která je obviňuje z nekalých, protiprávních a podvodných obchodních praktik a z klamavé reklamy. Žaloba byla podána u obvodního soudu pro severní oblast Kalifornie. 

Částka, které se poškození zákazníci od grafického giganta dožadují, přesahuje 5 milionů dolarů (121 milionů korun). Žalobu podalo společně více než 100 poškozených zákazníků z různých států. NVIDIA prozatím odmítla případ komentovat a stále se brání tím, že GTX 970 využívá jiný design paměťového subsystému než výkonnější GTX 980, který však má zanedbatelných vliv na "výkon" pamětí. 

Vlastníci grafických karet GeForce GTX 970 podali hromadnou žalobu na firmu NVIDIA
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě žaloby se na internetu objevila také petice, kterou podepisují nespokojení hráči. Tato petice žádá regulační orgány v Evropě a USA, aby donutily výrobce poskytnout zákazníkům náhrady, a stihla si už získat více než 8000 podpisů.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama