toshiba-uvadi-na-trh-aktualizovanou-verzi-ultrabooku-kira
Novinka Toshiba uvádí na trh aktualizovanou verzi ultrabooku KIRA

Toshiba uvádí na trh aktualizovanou verzi ultrabooku KIRA

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 2. 2015 14:30

Aktualizovaná verze 13,3" ultrabooku KIRA označovaného také jako KIRAbook by se měla na pultech obchodů objevit ještě do konce tohoto měsíc za stejnou cenu, jako dosavadní model.

Reklama

Specifikace ani vzhled ultrabooku se s příchodem nového modelu prakticky vůbec nezmění. Změny se udály pouze ve vnitřní výbavě, kdy bude KIRAbook od nynějška k dostání osazený novým procesorem 5. generace Intel Core i7 řady Broadwell, což by mělo přinést výrazné zvýšení výdrže na baterii. 

Toshiba uvádí, že ultrabook KIRA by po aktualizaci měl mít výdrž až 13 hodiny u modelu s Full HD rozlišením, zatímco u modelu s 13,3" displejem PixelPure s rozlišením 2560 × 1440 pixelů by se měla výdrž zvednout až 10 a tři čtvrtě hodiny. 

Toshiba uvádí na trh aktualizovanou verzi ultrabooku KIRA
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozdíl mezi oběma variantami netkví pouze v rozlišení displeje, ale také ve hmotnosti. Model s vyšším rozlišením totiž váží 1,32 kg, zatímco Full HD provedení má hmotnost pouze 1,1 kg. Ostatní výbava notebooku by měla zahrnovat stejně jako u původního modelu také 8 GB operačních pamětí a 256GB mSATA SSD. 

Cena Toshiba KIRA (model 2015) by se měla pohybovat okolo částky 1 299 britských liber, což je přibližně 48 400 Kč.  

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama