samsung-predstavil-svoje-nove-superrychle-pametove-cipy-emmc-5-1
Novinka Samsung představil svoje nové superrychlé paměťové čipy eMMC 5.1

Samsung představil svoje nové superrychlé paměťové čipy eMMC 5.1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 2. 2015 15:30 4

Současná mobilní zařízení se mohou pochlubit velice výkonnými procesory, slušnou kapacitou operačních pamětí i výbornými fotoaparát. Jedním z nejslabších komponent, které mohou smartphony a tablety brzdit, se proto stávají paměťové čipy sloužící jako vnitřní úložiště. 

Reklama

Proto se společnost Samsung rozhodla přijít s novým druhem paměťových čipů NAND flash označeným jako eMMC 5.1. Samsung je jedním z prvních výrobců, který přichází s paměťovými čipy eMMC 5.1, které byly teprve nedávno schváleny jako nový standard organizací JEDEC. Nové čipy by si své uplatnění měly najít ve smartphonech, tabletech a různých hybridních zařízeních. 

Čipy eMMC 5.1 nabízí oproti svým předchůdcům výrazně větší přenosové rychlosti. Při sekvenčním čtení může rychlost přenosu dat dosahovat až 250 MB/s, zatímco zápis může probíhat poloviční rychlostí, až 125 MB/s. Náhodné 4K čtení potom může probíhat rychlostí až 11000 IOPS a náhodný zápis až rychlostí 13000 IOPS.

Samsung představil svoje nové superrychlé paměťové čipy eMMC 5.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro srovnání se sluší připomenout, že současné, běžně používané NAND flash čipy eMMC 5.0 poskytují přenosovou rychlost "jen" 90 MB/s a hodnoty náhodného čtení a zápisu jsou také výrazně nižší. V současnosti se spekuluje také o tom, že své nové paměťové čipy hodlá Samsung poprvé využít v nadcházející vlajkové lodi, smartphonu Galaxy S6. Tyto informace však zatím nebyly výrobcem potvrzeny. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama