chystany-27-herni-monitor-asus-mg279q-s-ips-panelem-bude-mit-podporu-variabilni-obnovovaci-frekvence
Novinka Chystaný 27" herní monitor ASUS MG279Q s IPS panelem bude mít podporu variabilní obnovovací frekvence

Chystaný 27" herní monitor ASUS MG279Q s IPS panelem bude mít podporu variabilní obnovovací frekvence

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 2. 2015 14:15 22

Před nedávnem se začali objevovat první informace o nových herních monitorech s IPS panely a solidní obnovovací frekvencí. Jedním z nich by se měl stát také model MG279Q ze série Republic of Gamers značky ASUS.

Reklama

O MG279Q je již od letošního veletrhu CES známo to, že se jedná o 27" monitor s rozlišením 2560 × 1440 pixelů, který je založen na typu panelu IPS a přesto nabídne obnovovací frekvenci až 120 Hz. Podle nových informací by však měl monitor nabídnout také technologii variabilní obnovovací frekvence (VRR). Podporovat bude také standard Adaptive Sync a rozhraní DisplayPort 1.2a+, které je k provozu VRR nezbytné. Díky otevřené politice AMD by tak monitor mohl nabídnout i podporu využití FreeSync.

Monitor by tak měl být schopen pracovat v rozsahu obnovovací frekvencí od 40 do 120 Hz, což je dobrou zprávou právě pro hráče. Nicméně nepříliš potěšující je fakt, že využití IPS panelu sice přinese lepší pozorovací úhly (178 stupňů v obou směrech) a reprodukci barev, ale zvýší se doba odezvy, která by se měla pohybovat okolo 5 ms (GtG).  Mezi dalšími specifikacemi by se měl objevit kontrastní poměr 1000:1 a maximální jas 350 cd/m2. 

Chystaný 27" herní monitor ASUS MG279Q s IPS panelem bude mít podporu variabilní obnovovací frekvence
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro ladění nastavení monitoru a snadný pohyb v prostředí OSD by měl sloužit pěticestný joystick. Monitor by měl nabídnout také možnost nastavení výšky, otáčení a naklápění displeje. Mezi vstupy do monitoru bychom měli nalézt jedno rozhraní DisplayPort a mini DisplayPort, dva konektory HDMI a podporu připojení mobilních zařízení pomocí MHL. Chybět by neměl ani vestavěný USB 3.0 hub se dvěma porty. 

Hlavní otázkou zůstává, jaká bude cena tohoto monitoru, který by mohl být pro mnohé hráče kýženým kompromisem mezi TN panely s vysokou obnovovací frekvencí a IPS panely s lepšími pozorovacími úhly a barvami. ASUS již údajně na veletrhu CES 2015 zmínil, že monitor dorazí na trh ještě v tomto čtvrtletí za cenu kolem 600 dolarů (14 500 Kč). Cena však není oficiálně potvrzená.

Zdroj: Guru3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama