seagate-navazal-partnerstvi-se-spolecnosti-micron-budou-spolecne-pracovat-na-novych-ssd
Novinka Seagate navázal partnerství se společností Micron, budou společně pracovat na nových SSD

Seagate navázal partnerství se společností Micron, budou společně pracovat na nových SSD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 2. 2015 06:00 2

Solid-state disky již rozhodně nejsou žádnou novinkou a jak to tak bývá, dostaly se do fáze, kdy už jejich výrobci nemají moc čím překvapit. Kvůli zvýšení konkurenceschopnosti se proto začaly snižovat jejich ceny. Snižování cen ale odrovnalo některé menší výrobce, kteří nemají vlastní továrny a jsou tak odkázaní na dodavatele. Podobný osud potkal před nedávnem třeba značku OCZ, kterou před nedávnem odkoupila Toshiba. 

Reklama

Podobnému scénáři se nyní chtějí vyhnout společnosti Seagate a Micron, které se chystají navázat vzájemnou spolupráci za účelem vývoje běžných a podnikových SSD. Seagate sice patří mezi přední výrobce disků pro různé segmenty a ve své nabídce už má řadu pevných disků i hybridních řešení, na trhu s SSD je však spíše nováčkem. Proto se chce nyní více zaměřit právě na výrobu solid-state disků, které se stávají stále populárnějšími.

Právě za tímto účelem nyní navázal úzkou spolupráci s firmou Micron, která se zabývá výrobou paměťových čipů NAND flash. Seagate touto cestou získá přístup k NAND flash čipům v prakticky libovolném objemu a jistě i za výrazně lepší cenu než doposud. Micron naopak získá významného odběratele čipů a částečně také přístup k novým technologiím, třeba v oblasti řadičů disků. Oba výrobci tak zůstanou konkurenceschopní vůči velkým oponentům, jakými jsou třeba Western Digital, Samsung či Toshiba. 

Seagate navázal partnerství se společností Micron, budou společně pracovat na nových SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Seagate by se chtěl ve spolupráci s Micronem více zaměřit na SSD pro podnikové prostředí. Navázání spolupráce by mělo zvýšit konkurenceschopnost obou firem, což by mohlo mít příznivý vliv na ceny pro koncové uživatele a také na vývoj celého odvětví. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama