samsung-zahajil-masovou-vyrobu-sveho-prvniho-14nm-finfet-soc-exynos-7
Novinka Samsung zahájil masovou výrobu svého prvního 14nm FinFET SOC Exynos 7

Samsung zahájil masovou výrobu svého prvního 14nm FinFET SOC Exynos 7

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 2. 2015 10:45 1

Společnost Samsung oficiálně oznámila, že zahájila masovou výrobu nové řady čipů pro mobilní zařízení Exynos 7, které jsou vyráběné 14nm výrobním procesem FinFET. 

Reklama

Čip by se měl poprvé využit u příští generace vlajkové lodi společnosti Samsung, smartphonu Galaxy S6. Výroba by se mohla pozdržet také proto, že Samsung má v současnosti pouze jediný závod, který je schopný vyrábět čipy 14nm výrobním procesem. 

Zásadním rozdílem chystané generace smartphonu by mělo být také to, že budou jeho obě varianty, s podporou LTE i bez podpory LTE, založené na stejném čipsetu. Doposud byl totiž čip Exynos využit pouze u verzí Galaxy S5 bez připojení k LTE sítím. Variantu s LTE byl nucen osadit SoC Snapdragon 805 od Qualcommu. S nástupem nové generace bude moci Samsung nasadit Exynos 7 na obou variantách.

Samsung zahájil masovou výrobu svého prvního 14nm FinFET SOC Exynos 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím nejsou známé žádné přesnější výkonnostní ukazatele nového čipsetu. Samsung prozradil pouze to, že díky 14nm výrobnímu procesu bude SoC o 35 % energeticky úspornější. Poměr výkonu a spotřeby neboli energetické účinnosti by se pak měl zlepšit přibližně o 30 %. SoC bude pravděpodobně 64bitové s osmi jádry a nabídne uspořádání jader big.LITTLE. Čip by měl být schopen "pohánět" smartphony s rozlišením WQHD (2560 x 1440 pixelů) a tablety s 4K UHD rozlišením. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama