parallels-desktop-10-virtualni-pc-s-podporou-windows-10-pro-pocitace-apple-mac
Novinka Parallels Desktop 10: virtuální PC s podporou Windows 10 pro počítače Apple Mac

Parallels Desktop 10: virtuální PC s podporou Windows 10 pro počítače Apple Mac

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 2. 2015 20:00 5

Parallels Desktop 10, tak bylo nazváno jednoduché řešení sloužící pro provoz operačního systémů Windows na počítačích Mac od Applu bez nutnosti přebootování. 

Reklama

Pokud patříte mezi vlastníky počítače řady Apple Mac a potřebujete ke své práci nebo k vývoji a testování aplikací operační systém Windows, nebo byste si tento systém pouze rádi vyzkoušeli, můžete nyní využít řešení nazvané Parallels Desktop 10. Jedná se o virtuální PC, na kterém může běžet prakticky jakýkoliv operační systém Windows (včetně chystaného Windows 10) nebo Linux a které lze nainstalovat na zařízení s OS X včetně verze Yosemite. Výhodou tohoto řešení je také to, že na vašem počítači Mac nemusíte mít nainstalovaný OS Windows 10 a nemusíte na něj tudíž bootovat a přesto můžete využívat jeho aplikace. 

Parallels Desktop 10: virtuální PC s podporou Windows 10 pro počítače Apple Mac
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Parallels Desktop 10 patří mezi špičku ve virtualizaci operačních systému už nějakou dobu, tudíž byste s ním neměli šlápnout vedle. Navíc již řadu let nabízí funkci Coherence, která umožňuje provozovat virtuální stroj v podstatě jako aplikaci, která je součástí OS X. Tím pádem můžete z prostředí nainstalovaného operačního systému spouštět aplikace běžící na virtuálních Windows. To se může hodit třeba při práci s kancelářským balíkem Office.

V pořadí desátou verzi Parallels Desktop si nyní můžete stáhnout za 80 euro (2 200 Kč) z oficiálních stránek vývojářů, nebo si ji zdarma vyzkoušet. Uživatelé, kteří již vlastní starší verzi nástroje, potom mohou přejít na 10. verzi za poplatek 50 euro (1 380 Kč). 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama