nvidia-pripravuje-herni-tablet-s-procesorem-tegra-x1
Novinka nVidia připravuje herní tablet s procesorem Tegra X1

nVidia připravuje herní tablet s procesorem Tegra X1

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 2. 2015 10:00

Uvnitř druhé generace SHIELD Tabletu bude tikat mobilní procesor Tegra X1 s nebývalým výkonem. Tvrdí to technologický web Fudzilla. S novým nejvýkonnějším tabletem na světě bychom se měli setkat příští měsíc na konferenci GTC.

Reklama

Tegra X1 si označení superprocesor rozhodně zaslouží. Má 256 grafických jader architektury Maxwell, osm 64bitových výpočetních jader (4× Cortex-A57 + 4× Cortex A-53) a je energeticky dvojnásobně efektivní než jeho předchůdce K1.

nVidia na veletrhu CES, který se uskutečnil letos v lednu, nikterak nezastírala, že s novou Tegrou počítá především do automobilů, kde bude její výkon bezezbytku využit. Podle serveru Fudzilla s ní má ale i trochu jiné plány. Na služby čipu s výkonem, kterým se ještě před patnácti lety chlubily počítače, vsadí dle všeho i u druhé generace herního tabletu SHIELD Tablet.

Nová verze tabletu by měla být odhalena na konferenci GPU Technology Conference (GTC), kterou kalifornský výrobce pořádá 17. března. Zástupci nVidie zatím informace o chystaném zařízení nijak nekomentovali.

První generace SHIELD Tabletu se prodává i v České republice. Model s 32 GB paměti a podporou LTE lze pořídit za 10 499 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama