v-eshopu-amazon-se-objevily-falesne-procesory-amd
Novinka V eshopu Amazon se objevily falešné procesory AMD

V eshopu Amazon se objevily falešné procesory AMD

Sam Sadovski

Sam Sadovski

11. 2. 2015 09:00

Pokud používáte Amazon k nákupu komponent, dejte si pozor na falešné procesory od výrobce AMD.

Reklama

V posledních dnech nahlásilo nemalé množství zákazníků eshopu Amazon UK že nedostali ten výrobek, za který zaplatili peníze. Amazon si chce udržet svoje postavení a většinou takové případy řeší a i tento není výjimkou - po podvodníkovi už se pátrá.

Falešné procesory zvenku vypadají naprosto vpořádku a běžný uživatel by po prvním pohledu neusoudil, že se jedná o podvod. Prodejce si s těmito procesory firmy AMD dal opravdu práci, vzhledem k tomu, že na heatspreaderu - svrchní kovové části procesoru která odvádí teplo, bylo stejné označení procesoru jako v inzerátu, avšak pod heatspreaderem se skrýval úplně jiný, starší, procesor.

V eshopu Amazon se objevily falešné procesory AMD
i Zdroj: PCTuning.cz


Údajně měli zákazníci dostat procesor AMD A8-7600 určený pro patici FM2+, místo toho ale zaplatili za procesor ze starší řady, pravděpodobně určený pro socket AM2. Na podvod se přišlo až poté, co se zákazníkům nedařilo procesor zapojit do základní desky vzhledem k tomu, že CPU má piny rozložené jinak než patice na desce.

K záležitosti se vyjádřila i firma AMD a tvrdí, že úzce spolupracují s eshopem Amazon a tuto záležitost budou soudně řešit.

Zdroje: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama