lava-iris-x8-za-malo-penez-hodne-muziky-avsak-ne-u-nas
Novinka Lava Iris X8: za málo peněz hodně muziky, avšak ne u nás

Lava Iris X8: za málo peněz hodně muziky, avšak ne u nás

Sam Sadovski

Sam Sadovski

9. 2. 2015 10:00

Indická společnost Lava vydává svůj nový budget smartphone s nízkou cenou a decentní výbavou. Mínusem mobilu je však Indická exkluzivita.

Reklama

140 dolarů, neboli 3500Kč - to je cena, kterou si za svůj nový smartphone Iris X8 žádá indický výrobce Lava. Jaké je portfolio výbavy? Pro smartphone byla zvolena dvě barevná provedení - kombinace stříbrné / bílé a stříbrné / černé barev.

Tělo, které skrývá osmijádrový procesor MediaTek s frekvencí 1.4 GHz, 2 GB paměti RAM a 16 GB uživatelské paměti je zpracované z (v této kategorii pochopitelného) plastu. Tuto kombinaci komponentů pohání 2,500mAh baterie.

Lava Iris X8: za málo peněz hodně muziky, avšak ne u nás
i Zdroj: PCTuning.cz

Zobrazovací plochu tvoří pětipalcový IPS displej s rozlišením 1280x720 pixelů a protekcí skla Asahi Dragontrail nad kterým se nachází přední fotoaparát s rozlišením 3 Mpx. Na zadní straně přístroje se nachází druhý fotoaparát, který umožňuje Full HD natáčení, disponuje rozlišením 8 Mpx a k případnému osvětlení či blesku využívá dvou LED diod.

Lava Iris X8: za málo peněz hodně muziky, avšak ne u nás
i Zdroj: PCTuning.cz

160 gramů vážící smartphone dále nabídne dva sloty pro SIM kartu, klasický 3,5 mm audio Jack a podporu microSD až do výše 32 GB. Jako OS poslouží Android ve verzi 4.4 Kitkat, výrobce však garantuje update na verzi Android 5.0 L.

Vše má ale i svou stinnou stránku - smartphone Lava Iris X8 je dostupný pouze v eshopu Flipkart a vaše doručovací adresa musí být Indická. Výrobce na telefon postkytuje roční záruku.

Zdroje: 1, 2, 3, 4 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama