v-lete-dorazi-na-trh-dvanact-novych-apu-rady-godavari-od-amd
Novinka V létě dorazí na trh dvanáct nových APU řady "Godavari" od AMD

V létě dorazí na trh dvanáct nových APU řady "Godavari" od AMD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 1. 2015 19:45 10

Snímek, který se včera objevil na čínském webu VR-Zone, odhaluje seznam a specifikace prakticky celé řady chystaných APU pro desktopy, které hodlá společnost AMD vydat letos v létě. 

Reklama

V seznamu se objevilo celkem deset nových APU s integrovanými GPU společně se dvěma procesory Athlon, které budou grafický čip postrádat. Pokud se těšíte na zcela nové procesory založené na novém výrobním procesu, bohužel Vás zklamu, řada "Godavari" by totiž údajně neměla být nic jiného než refresh řady "Kaveri" bez výraznějších změn. Proto by měla nadále využívat stejný 28nm výrobní proces a patici FM2+. 

V létě dorazí na trh dvanáct nových APU řady "Godavari" od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nejvyšším modelem nové řady by se mělo stát APU označené jako A10-8850K, které nabídne čtyři procesorová jádra, základní frekvenci 3,7 GHz a maximální takt 4,1 GHz. Oproti současnému vlajkovému modelu A10-7850K se tedy dočkáme pouze zvýšení maximální frekvence o 100 MHz. Celkem výrazně by však měla být zvýšena frekvence integrovaného grafického čipu Radeon R7, která bude dosahovat 856 MHz namísto současných 720 MHz. Počet stream procesorů grafiky však zůstane nezměněn. 

V létě dorazí na trh dvanáct nových APU řady "Godavari" od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

 

TDP dvou nejvyšších modelů řady "Godavari" by mělo dosahovat 95 wattů, zatímco slabší modely nabídnou TDP až 65 W. Součástí řady bude také několik provedení s přídomkem "Pro", která by měla být zaměřená na podnikový segment trhu. Všechny nové procesory od AMD by měly podle předběžných informací dorazit na trh už v červnu. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama