vyrobcem-pristiho-cipu-pro-iphone-bude-samsung
Apple Novinka Výrobcem příštího čipu pro iPhone bude Samsung

Výrobcem příštího čipu pro iPhone bude Samsung

Sam Sadovski

Sam Sadovski

5. 2. 2015 20:30 4

Společnost Apple obnovuje smlouvu s firmou Samsung o výrobě svého čipu který bude využit v příští generaci zařízení iPhone.

Reklama

Zatímto výrobu čipů A8, které se nachází v iPhone 6 a iPhone 6 Plus zajištoval Tchajwanský výrobce TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), produkci čipu pro budoucí generaci iPhone zařídí Samsung. V uplynulém roce 2014 zainvestovala firma Samsung do svých továren 14 miliard dolarů (v přepočtu 343 miliard Kč), což umožnilo zavedení 14nm výrobního procesu a větší objem produkce čipů.

Výrobcem příštího čipu pro iPhone bude Samsung
i Zdroj: PCTuning.cz


Je obecně známo že Apple rád využívá nejnovější technologie a proto se společnost rozhodla upřednostnit Samsung před TSMC, který zatím nabízí jen 16nm výrobní technologii.

Sekundovat firmě Samsung při výrobě čipů mohla i společnost GlobalFoundries, výrobce čipů pro odběratele jako je Qualcomm či AMD, která má od Samsungu licenci na zavedení 14nm výrobní technologie i ve svých továrnách. Název čipu, který bude vyráběn není znám, předpokládá se ale, že Apple bude pokračovat ve své řadě a nový čip dostane označení A9.

Zdroje: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama