v-cesku-se-zacaly-prodavat-kovove-smartphony-samsung-galaxy-a5-a-a3
Novinka V Česku se začaly prodávat kovové smartphony Samsung Galaxy A5 a A3

V Česku se začaly prodávat kovové smartphony Samsung Galaxy A5 a A3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 1. 2015 18:00 6

Nové chytré telefony určené především pro mladé lidi vyhledávající aktuální trendy jsou dosud nejtenčími smartphony v portfoliu společnosti Samsung (společně s modelem Alpha).

Reklama

Jejich celokovové tělo tenké pouhých 6,7 mm (A5), resp. 6,9 mm (A3) ukrývá čtyřjádrový 1,2GHz procesor. Operačním systémem je Android KitKat doplněný o prostředí TouchWiz s oblíbenými funkcemi, jako je třeba režim pro maximální úsporu energie.

Na přední straně smartphonů se nachází Super AMOLED displeje a také fotoaparát s nadstandardním rozlišením 5 Mpx, který podporuje automatické detekování a zaostření obličeje. Snímky lze rychle a snadno sdílet na sociálních sítích díky připojení LTE kategorie 4. Zadní foťák modelu A5 má rozlišení 13 Mpx, menší A3 si musí vystačit s 8Mpx snímačem.

Telefonům dodávají energii baterie s kapacitou 2300 mAh (A5) a 1900 mAh (A3). RAM má velikost 2 GB (A5) a 1,5 GB (A3).

Smartphony Samsung Galaxy A5 a A3 jsou na českém trhu k dostání v různých barevných variantách – bílé, černé, stříbrné a zlaté. Novinku Galaxy A3 lze koupit za doporučenou cenu 8 799 Kč s DPH. Model Galaxy A5 seženete za 11 899 Kč s DPH.

K telefonu Galaxy A5 si mohou uživatelé pořídit praktické flipové pouzdro S View. K dostání je v barvě černé a bílé za 949 Kč s DPH. V případě Galaxy A3 je v nabídce klasické flipové pouzdro také v černém nebo bílém provedení. Cena je stanovena na 699 Kč s DPH.

Zdroj: Samsung

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama