microsoft-holo-lens-rozsirte-si-realitu-pomoci-hologramu
Novinka Microsoft Holo Lens: rozšiřte si realitu pomocí hologramů

Microsoft Holo Lens: rozšiřte si realitu pomocí hologramů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 1. 2015 08:00 7

Microsoft představil v rámci středečního Windows 10 Consumer Preview řadu chystaných produktů včetně samotného systému Windows 10. Během programu došla řeč také na projekt headsetu pro virtuální, nebo spíše rozšířenou realitu Holo Lens, který se setkal s velkým nadšením. Jeho účelem totiž bude přenášet objekty a aplikace z počítače do reálného prostředí. 

Reklama

Tímto způsobem by měl být uživatel pomocí headsetu schopen interakce s aplikacemi a samotným prostředím Windows 10. Celé prostředí vašeho operačního systému a také aplikací by se tak mělo přenést do prostoru, kde budou mít formu prostorových hologramů. Ty bude moci uživatel ovládat gesty a různě přesunovat. Umožněn by měl být také hlasový vstup.

Microsoft Holo Lens: rozšiřte si realitu pomocí hologramů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

V propagačním videu, které si můžete prohlédnout níže, Microsoft představuje možné využití této technologie v praxi. Headset by měl být užitečný v řadě oblastí od 3D modelování, přes sledování filmů a televize až po hraní počítačových her. Headset Holo Lens by měl být bezdrátový, takže bude umožňovat volný pohyb mezi objekty bez omezování kabely. 

Microsoft Holo Lens: rozšiřte si realitu pomocí hologramů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O zpracování hologramů by se neměl starat jen procesor a grafická karta počítače, k němuž je headset připojený, ale hlavně tzv. HPU (holographic processing unit), které bude součástí headsetu. Abyste získali představu, jak by měly Holo Lens fungovat, si prohlédněte následující video:

Další podrobnosti o zařízení a konkrétní datum vydání Microsoft prozatím tají, rozhodně by se však mohlo jednat o určitou alternativu pro Oculus Rift a o užitečný kus technologie. Co na Holo Lens říkáte vy?

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama