acer-pripravuje-34-herni-monitor-se-zakrivenym-displejem-podporou-g-sync-a-obnovovaci-frekvenci-144-hz
Novinka Acer připravuje 34" herní monitor se zakřiveným displejem podporou G-SYNC a obnovovací frekvencí 144 Hz

Acer připravuje 34" herní monitor se zakřiveným displejem podporou G-SYNC a obnovovací frekvencí 144 Hz

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 1. 2015 12:00 7

Acer chystá během letošního roku na trh uvést několik nových herních monitorů, mezi nimiž by se měl objevit také model Predator XR341CK, který by měl potěšit zejména náročné hráče využívající ve své sestavě grafické karty od NVIDIA.

Reklama

Acer by totiž měl přinést technologii G-SYNC do podoby 34" monitoru se zakřiveným displejem a rozlišením solidních 3440 × 1440 pixelů. Specifikace prozatím nejsou potvrzeny a možná se tak dočkáme také druhé verze monitoru s nižším rozlišením 2560 × 1080 obrazových bodů. Technologie G-SYNC by měla zajišťovat synchronizaci obnovovací frekvenci monitoru s výstupem grafické karty, ale samozřejmě pouze v případě propojení s grafikami od značky NVIDIA.

Acer připravuje 34" herní monitor se zakřiveným displejem podporou G-SYNC a obnovovací frekvencí 144 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz

U toho by však monitor neměl skončit a nabídnout také vysokou obnovovací frekvenci displeje 144 Hz, která je zejména pro náročné hráče nezbytností. Běžně je tato frekvence zatím k vidění pouze u monitorů s panelem typu TN, nicméně veletrh CES odhalil monitor právě z dílny Acer využívající panel IPS se stejnou obnovovací frekvencí. Další podrobnosti o monitoru bohužel zatím neznáme, vidina zakřiveného 34" monitoru s vysokou obnovovací frekvencí a G-SYNC však pro hráče, kteří se přiklánějí k "zelenému" táboru, nemusí znít vůbec špatně. 

Zatím však stále není nic oficiálně potvrzeno a na další specifikace si budeme pravděpodobně muset počkat až do druhého čtvrtletí tohoto roku, kdy by měl monitor zamířit do sériové výroby. Datum vydání tedy zatím známé není, stejně jako cena. 

Zdroj: TFTCentral

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama