na-windows-10-budou-moci-zadarmo-prejit-soucasni-uzivatele-windows-8-1-a-windows-7
Novinka Na Windows 10 budou moci zadarmo přejít současní uživatelé Windows 8.1 a Windows 7

Na Windows 10 budou moci zadarmo přejít současní uživatelé Windows 8.1 a Windows 7

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 1. 2015 19:30 22

Výkonný viceprezident divize operačních systémů společnosti Microsoft Terry Myerson prozradil na dnešní tiskové konferenci zásadní informaci o chystaném operačním systému Windows 10. A to tu, že na tento operační systém budou moci zdarma přejít uživatelé, kteří v současnosti využívají jakékoliv zařízení s operačními systémy Windows 7, Windows 8.1 a Windows Phone 8.1. 

Reklama

Tato nabídka však bude omezená pouze na první rok od uvedení nového operačního systému. Zatím není úplně jasné, jak bude celý systém přechodu fungovat, nicméně rozhodně se jedná o překvapivý krok, který by mohl řadu uživatelů zlákat k přechodu na nový systém. Microsoft chce tímto tahem patrně přilákat hlavně zákazníky, kteří doposud odmítali přejít z Windows 7 na Windows 8.1.

Kromě toho Myerson zmiňoval vizi společnosti Microsoft, jejíž mottem je, že Windows je služba, nikoli pouze operační systém. Do budoucna by to mělo znamenat to, že Windows 10 budou v podstatě poslední verzí Windows, kterou už budeme pouze neustále aktualizovat. Tím však vyvstává otázka, zda nebudou muset zákazníci za využívání Windows v budoucnu platit paušálně. Důležitou součástí této vize by měla být snaha, aby byla zařízení s Windows důsledně aktualizovaná. Myerson také poznamenal, že tato politika by měla také výrazně pomoci vývojářům aplikací. 

Na Windows 10 budou moci zadarmo přejít současní uživatelé Windows 8.1 a Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvodem pro přechod na Windows 10 by měl být pro fandy starších operačních systémů Windows mimo jiné návrat tradiční nabídky Start a standardního desktopového prostředí společně s řadou nových funkcí API systému, jako je například DirectX 12. Windows 10 by měl navíc nabídnout nový Outlook, nový webový prohlížeč a konečně také skutečnou "multiplatformnost". 

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama