lg-predstavilo-svoje-prvni-aio-pc-se-zakrivenym-displejem
Novinka LG představilo svoje první AiO PC se zakřiveným displejem

LG představilo svoje první AiO PC se zakřiveným displejem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 1. 2015 11:00 4

Zakřivené displeje se pomalu ale jistě probíjí i mimo trh s chytrými televizory a monitory a využívány začínají být třeba i u all-in-one počítačů. Jedním z prvních průkopníků se stal Samsung, který chystá svoje první AiO PC s prohnutým displejem pojmenované ATIV One 7 vydat ještě v tomto čtvrtletí. Nyní podobné zařízení představila také společnost LG a nazvala ho 29V950.

Reklama

První AiO počítač této značky nabídne 29" zakřivený displej typu IPS s poměrem stran 21:9 a rozlišením 2560 × 1080 pixelů. Mezi dalšími specifiky displeje najdeme třeba také kontrastní poměr 1000:1 či jas dosahující hodnoty 300 cd/m2. Do útrob systému potom výrobce zakomponoval notebookový dvoujádrový procesor Intel Core i5-5200U, který se pochlubí taktem až 2,7 GHz, 3 MB L3 cache a TDP pouhých 15 wattů. Jedná se o procesor řady Broadwell, který je vyráběný 14nm výrobním procesem s FinFET transistory. 

LG představilo svoje první AiO PC se zakřiveným displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Procesoru by mělo sekundovat 8 GB operační pamětí a o grafický výkon se bude starat grafická karta GeForce 840M. Pro ukládání dat zvolilo LG kombinaci pevného disku s kapacitou 1 TB a 128GB SSD. Bezdrátovou konektivitu by měly zajišťovat technologie Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Mezi fyzickými konektory nalezneme dva porty USB 3.0, dva konektory USB 2.0, zobrazovací vstup a výstup HDMI, gigabitový ethernetový port a čtečku paměťových karet. 

LG představilo svoje první AiO PC se zakřiveným displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Cenu a konkrétně datum vydání musí výrobce ještě upřesnit. Vzhledem k výbavě bude LG 29V950 cílit pravděpodobně na méně náročné uživatele, kteří AiO PC využijí hlavně k přehrávání multimédií, o čemž svědčí také dvojice 7W reproduktorů a integrovaný TV tuner. Za pochvalu rozhodně stojí vzhled, který kombinuje černý tenký rámeček okolo disdplej a spojení bílé a červené barvy na stojanu. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama