amd-obmenuje-vedeni-firmu-opousti-tri-vedouci-pracovnici
Novinka AMD obměňuje vedení, firmu opouští tři vedoucí pracovníci

AMD obměňuje vedení, firmu opouští tři vedoucí pracovníci

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 1. 2015 14:00 7

Společnost AMD nyní prochází výraznými personálními změnami ve vedení, které jsou podobné těm, jež se udály v minulém roce, kdy se stala Dr. Lisa Su výkonnou ředitelkou (CEO) firmy. Právě Dr. Lisa Su v nedávném rozhovoru slibovala návrat firmy AMD na výsluní trhu s grafickými kartami a procesory, což může být důvodem k propouštění. 

Reklama

Možná právě za účelem toho, aby se firma AMD opět dostala do popředí, byla propuštěna trojice vysoce postavených zaměstnanců včetně asi toho nejznámějšího, Johna Byrna, který byl doposud viceprezidentem a hlavním manažerem divize Computing and Graphics Business Group. Překvapivé je hlavně to, že Byrne je na této pozici teprve sedm měsíců. Podle vlastních slov opouští AMD z vlastních pohnutek, aby hledal jiné příležitost, nicméně skutečný důvod může být úplně jiný. AMD chce obsadit jeho pozici někým zvenčí a prozatím bude jeho pozici zastávat sama výkonná ředitelka AMD Dr. Lisa Su.

AMD obměňuje vedení, firmu opouští tři vedoucí pracovníci
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou osobou, která opouští řady vedení společnosti AMD, je Colette LaForce, která doposud zastávala post ředitelky marketingu (CMO). Na této pozici pracovala již od orku 2012, kdy do AMD přesedlala z firmy Dell. AMD se o důvodech odchodu stejně jako u Byrne nijak nevyjadřuje. Zároveň není jasné, kdo bude od nynějška práci ředitele marketingu vykonávat. 

AMD obměňuje vedení, firmu opouští tři vedoucí pracovníci
i Zdroj: PCTuning.cz

Posledním odpadlíkem z vedení společnosti AMD se stal Rajan Naik, který pracoval jako strategický obchodní ředitel (CSO). Naik dříve pracoval ve společnosti McKinsley & Company, odkud do AMD přešel v roce 2012. Ani o důvodu odchodu Naika bohužel AMD nic neprozradilo. AMD podalo pouze krátké prohlášení, v němž zmiňuje, že tyto změny by měly přivést AMD k budoucímu růstu. 

Doufejme, že personální změny skutečně kladně přispějí k nějakému zásadnímu zvratu. AMD totiž poslední dobou zejména na trhu s procesory nepředvedlo prakticky vůbec nic. 

Zdroj: AnandTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama