xiaomi-nabidne-velmi-levny-smartphone-s-androidem
Novinka Xiaomi nabídne velmi levný smartphone s Androidem

Xiaomi nabídne velmi levný smartphone s Androidem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 1. 2015 23:30 4

Firma Xiaomi připravuje levný smartphone, který zamotá konkurenci hlavu. V prodeji bychom se s ním měli setkat za částku 65 dolarů, tedy v přepočtu 1 500 korun. Jeho specifikace přitom není špatná. V žádném případě nejde o low-endový model nejnižší kategorie.

Reklama

Ultralevný smartphone má být podle všeho alespoň z počátku určen pro nejdůležitější trh značky, tedy domácí čínský. Zda se dostane i do Evropy a za kolik, je v tuto chvíli předčasné spekulovat.

Specifikace levného Xiaomi byly odhaleny prostřednictvím webové stránky TEENA. Nový model bude mít 4,7palcový displej se slušným rozlišením HD 1 280 × 720 obrazových bodů. O výkon mobilu se postará čipset Leadcore LC1860 se čtyřmi jádry architektury Cortex-A7 na frekvenci 1,6 GHz.

RAM má hodnotu 1 GB, na uživatelskou paměť bude možné uložit 8 GB dat. Dále novinka dostane osmimegapixelový fotoaparát s bleskem, podporu rychlého internetu LTE a systém Android 4.4.4 KitKat s rozhraním MIUI. Rozměry telefonu jsou 134 × 67,2 × 9,2 milimetru. Hmotnost je 134 gramů.

Ultralevné Xiaomi bude dostupné v několika barvách. Na výběr bude černá, bílá, červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, fialová a stříbrná varianta.

Zdroj: Vr-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama