samsung-bude-vyrabet-cipy-do-chytrych-hodinek-apple-watch
Apple Novinka Samsung bude vyrábět čipy do chytrých hodinek Apple Watch

Samsung bude vyrábět čipy do chytrých hodinek Apple Watch

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 1. 2015 09:45

Magazín DigiTimes informuje o tom, že Apple uzavřel smlouvu se společností Samsung, která by pro konkurenční značku měla měsíčně vyrobit 3 až 4 tisíce 12" waferů, které mají být součástí SiP (System-in-Package) Apple S1 pro chytré hodinky Apple Watch.

Reklama

Tyto čipsety budou údajně založeny na 28nm výrobním procesu od Samsung a budou se skládat také z mobilních DRAM pamětí, NAND flash a periferních čipů. Nebude se tedy jednat o menší 20nm proces, který je v současné době využíván na výrobu SoC Apple A8. 

Pokud jsou informace webu DigiTimes pravdivé, měl by Apple v letošním roce vyrobit zhruba 10 milionů chytrých hodinek Apple Watch, aby naplnil poptávku. Za účelem uspokojení poptávky bude Apple nucen využít služeb dalších dodavatelů. Jedním z nich by se měla kromě Samsungu stát také společnost Advanced Semiconductor Engineering (ASE). 

Samsung bude vyrábět čipy do chytrých hodinek Apple Watch
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnosti Samsung a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) by měly podle analytiků stát také za výrobou čipů pro budoucí generaci chytrých hodinek Apple Watch, jejichž základem budou čipy vyráběné 1Xnm FinFET výrobním procesem. 

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama