foxconn-stavi-tovarnu-na-vyrobu-displeju-pro-apple
Apple Novinka Foxconn staví továrnu na výrobu displejů pro Apple

Foxconn staví továrnu na výrobu displejů pro Apple

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 1. 2015 15:30

Výrobní gigant Foxconn buduje na Tchaj-wanu nový výrobní závod, který by se měl zabývat výhradně výrobou komponent pro produkty značky Apple. 

Reklama

Konkrétně by se mělo jednat o výrobu displejů s typem panelu OLED, za níž bude stát firma Innolux, která je součástí skupiny Foxconn Group. Applu by navázáním spolupráce se společností Innolux měla odpadnout nutnost využívat u některých zařízení displeje z výroby konkurenční společnosti Samsung, s níž už několik let vede patentovou válku.

Foxconn staví továrnu na výrobu displejů pro Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Poté, co bude továrna dokončena a začne vyrábět, můžeme očekávat nástup nových produktů značky Apple, které budou vybavené OLED displeji namísto současných IPS panelů. Nová továrna, na jejíž vybudování Foxconn potažmo Innolux investoval částku 2,6 miliardy dolarů (což je v přepočtu více než 61 miliard korun) by měla být na výrobu připravena v roce 2016. 

To znamená, že prvním zařízením s novým OLED displejem z výroby společnosti Foxconn by se mohl stát chytrý telefon iPhone 7. IPhone 6S, který by měl podle současných zvěstí spatřit světlo světa letos v září, se tedy nejspíše nového typu displeje ještě nedočká. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama