ces-2015-compute-stick-pocitac-od-intelu-velky-jako-flash-disk
Apple Novinka [CES 2015] Compute Stick: Počítač od Intelu velký jako flash disk

[CES 2015] Compute Stick: Počítač od Intelu velký jako flash disk

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2015 10:00 2

Počítač s operačním systémem Windows je jen nepatrně větší, než běžný USB flash disk, takže se v pohodě vejde do kapsičky u saka. Přitom má ale dostatek výkonu na všechny běžné úkoly.

Reklama

Intel přestavenými novinkami na veletrhu CES ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa. Velice odvážně kromě nové rodiny čipů Intel Core páté generace vypadá i pidipočítač Compute Stick, který se k monitoru nebo televizoru připojuje pomocí integrovaného HDMI konektoru.

Stroj běží na čtyřjádrovém procesoru Bay Trail se 2 GB operační paměti. Datové úložiště zajišťuje paměť s kapacitou 32 GB, na které je nainstalovaný operační systém Windows 8.1 s přednastaveným vyhledávačem Bing. Uživatelskou paměť lze v případě potřeby navýšit skrze přítomný microSD slot.

K napájení počítače slouží microUSB konektor – Intel však podle svých slov už pracuje na verzi, která bude energii čerpat prostřednictvím HDMI. Na boku přístroje se nachází tlačítko pro zapnutí/vypnutí a plnohodnotný port USB. Využít lze také bezdrátové sítě WiFi 802.11n a Bluetooth.

Compute Stick se začne prodávat v průběhu letošního roku. Počítač vybavený systém Windows má stát 149 dolarů, což je v přepočtu 3 500 Kč bez daně a dalších poplatků. Dostupná bude i varianta s Linuxem. Nabídne nižší cenu (89 dolarů), ale i horší specifikace (1 GB RAM a jen 8 GB paměti).

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama