ces-2015-mushkin-chysta-vydani-nove-rady-ssd-disku-striker
Novinka [CES 2015] Mushkin chystá vydání nové řady SSD disků STRIKER

[CES 2015] Mushkin chystá vydání nové řady SSD disků STRIKER

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 1. 2015 18:45

STRIKER, tak pojmenovala společnost Mushkin svoji novou řadu solid-state disků, kterou představila v rámci dnes končícího veletrhu CES 2015.

Reklama

Nová řada SSD by měla být určena náročným uživatelům, kteří od SSD očekávají vysokou kapacitu a zároveň slušné přenosové rychlosti. Všechny modely nové řady mají tradiční 2,5" formát s tloušťkou pouhých 7 mm. Pro připojení disků slouží rozhraní SATA III (6 Gb/s). SSD jsou samozřejmě zpětně kompatibilní také s rozhraním SATA II. 

Mushkin slibuje, že bude k dostání několik modelů s kapacitami od 240 do 960 GB. Všechny modely jsou založené na čtyřjádrovém, 8kanálovém řadiči Phison PS3110-S10, který zajišťuje sekvenční rychlost čtení až 565 MB/s a sekvenční rychlost zápisu až 550 MB/s. Náhodný 4K přenos potom může dosahovat až 90000 IOPS. Přenosové rychlosti se samozřejmě budou lišit u různých kapacitních variant.

[CES 2015] Mushkin chystá vydání nové řady SSD disků STRIKER
i Zdroj: PCTuning.cz

SSD se může pochlubit také podporou 256bitového AES šifrování dat, možností využití monitorovacího systému S.M.A.R.T. a příkazu TRIM. Nechybí ani technologie korekce chyb ECC (120b/2kB). Řada STRIKER splňuje specifikaci Opal 2.0. 

Řada Mushkin STRIKER dorazí na trh ještě během prvního čtvrtletí tohoto roku. Ceny bohužel zatím výrobce neodtajnil. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama