audi-odhalilo-chytre-hodinky-pro-komunikaci-ridice-s-automobilem
Novinka Audi odhalilo chytré hodinky pro komunikaci řidiče s automobilem

Audi odhalilo chytré hodinky pro komunikaci řidiče s automobilem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 1. 2015 10:00 3

Známý německý výrobce automobilů, společnost Audi představila svoje vlastní chytré hodinky, které by měly sloužit ke komunikaci řidiče s automobilem. 

Reklama

Hodinky prvně představil člen správní rady Audi pro technický vývoj Prof. Dr. Ultrich Hackenberg během nedávné tiskové konference, kde tím řadu lidí šokoval. Chytré hodinky jsou totiž to poslední, co by většina z nás od tohoto výrobce automobilů očekávala. Audi prozatím neodtajnilo všechny funkce a ovládací prvky hodinek, nicméně určitě budou sloužit k odemykání automobilu namísto běžného klíče. Mezi dalšími funkcemi by se pak pravděpodobně mělo objevit třeba startování motoru, ovládání okének či regulace teploty. 

Audi odhalilo chytré hodinky pro komunikaci řidiče s automobilem
i Zdroj: PCTuning.cz

Hodinky od firmy Audi mají kulatý displej, na němž se zobrazuje řádkové menu. Podobně jako o funkcích toho ani o výbavě hodinek Audio moc neprozradilo. Prozatím je známé pouze to, že pro komunikaci s automobilem využívají bezdrátovou technologii NFC (Near Field Communication), která by měla fungovat i v případě, že se hodinky vybijí. Neměla by tak nastat situace, kdy se nedostanete do auta, nebo z auta v případě, že hodinky nemají "dost šťávy".  

Audi odhalilo chytré hodinky pro komunikaci řidiče s automobilem
i Zdroj: PCTuning.cz

Prof. Dr. Ulrich Hackenberg představuje prototyp vozu Audi A7 a chytré hodinky k jeho ovládání

Hodinky jsou přímo propojeny s pilotním počítačem nového prototypu luxusního automobilu Audi A7, s nímž budou patrně dodávány. Nepřipomíná Vám toto nositelné zařízení jeden populární americký seriál z 80. let?

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama