panasonic-chysta-uvest-na-trh-radu-chytrych-televizoru-s-operacnim-systemem-firefox-os-a-4k-rozlisenim
Novinka Panasonic chystá uvést na trh řadu chytrých televizorů s operačním systémem Firefox OS a 4K rozlišením

Panasonic chystá uvést na trh řadu chytrých televizorů s operačním systémem Firefox OS a 4K rozlišením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 1. 2015 11:00 2

O tom, že chce společnost Panasonic využít operační systém Firefox OS od Mozilly do své nové řady televizorů, se hovořilo již minulý rok. Nyní je tato informace oficiální a známe už i názvy chystaných modelů.

Reklama

Panasonic totiž odhalil plány pro letošní rok, které hovoří o vydání série chytrých televizorů s UHD rozlišením nazvanou 2015 Life+Screen TV. Tato řada televizorů by měla na trh dorazit během jara a zahrnovat čtyři modely označené jako CX600, CX650, CX800 a CX850. Jednat by se tedy mohlo o televizory s úhlopříčkami od 60 do 80". 

Panasonic chystá uvést na trh řadu chytrých televizorů s operačním systémem Firefox OS a 4K rozlišením
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Takhle by měl vypadat chystaný vlajkový model CX850

Všechny televizory by měly být založené na zmíněném operačním systému Firefox OS, díky čemuž by měly být schopné spouštět různé webové aplikace. Podle slov výrobce do nich budeme moci také sdílet a odesílat obsah z jakéhokoliv zařízení pomocí prohlížeče Firefox nebo jiné kompatibilní aplikace. Televizory budou také schopné zobrazovat různá oznámení z chytrých zařízení připojených do domácí sítě. 

Zatím není jasné, jak si televizory značky Panasonic s Firefox OS povedou oproti konkurenci v podobě chytrých televizí od LG s webOS a od Samsungu s vlastním operačním systémem Tizen OS. Jasné je pouze to, že trendem chytrých televizorů pro nadcházející rok bude integrace univerzálního softwarového ekosystému pro sdílení obsahu s širokým spektrem chytrých zařízení. 

CTO společnosti Mozzila hovoří o integraci Firefox OS do televizorů Panasonic

K otevírání různého multimediálního obsahu by měl u televizorů 2015 Life+Screen TV sloužit nástroj Xumo Guide. Těšit se můžeme také na možnost ovládat televizory pomocí hlasových příkazů nástrojem Voice Assistant Pro. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama