spolecnost-montblanc-predstavila-chytry-reminek-pro-sve-hodinky
Novinka Společnost Montblanc představila "chytrý řemínek" pro své hodinky

Společnost Montblanc představila "chytrý řemínek" pro své hodinky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 1. 2015 08:00

Firmy, které se zabývají výrobou a prodejem dražších mechanických hodinek, mají novou výraznou konkurenci v podobě výrobců chytrých hodinek. Jedním z výrobců tradičních hodinek, kterého vzrůstající popularita nositelných zařízení ohrožuje, je také značka Montblanc. Ta se chce se vzrůstající konkurencí vypořádat netradičním způsobem. Vydává totiž vlastní "chytrý řemínek".

Reklama

Nejedná se však o konkurenci chytrých náramků a fitness trackerů, nýbrž o doplněk, kterým můžeme nahradit běžný řemínek hodinek a přidat tak běžným mechanickým hodinkám onu "chytrost". Přidáním koženého řemínku můžeme jinými slovy vašim hodinkám dopřát některé zajímavé funkce. Tento "chytrý řemínek" byl pojmenován e-Strap a je součástí kolekce Montbland Timewalker Urban Speed. 

Společnost Montblanc představila "chytrý řemínek" pro své hodinky
i Zdroj: PCTuning.cz

E-Strap má v oblasti zapínání umístěný malý displej, na němž mohou být po spárování s chytrým telefonem zobrazovány zprávy, různá upozornění a oznámení, což je vlastně jedna z nejpodstatnějších funkcí chytrých hodinek. Vzhledem k tomu, že e-Strap můžeme použít u většiny hodinek nejen značky Montblanc, by se mohlo jednat o určitou alternativu k mnohdy nepříliš elegantně vyhlížejícím chytrým hodinkám. 

Společnost Montblanc představila "chytrý řemínek" pro své hodinky
i Zdroj: PCTuning.cz

E-Strap si mohou zákazníci pořídit za částku kolem 300 dolarů (7 000 Kč), což je za samotný řemínek poměrně dost. Není to však zase tolik vzhledem k tomu, že se ceny mechanických společenských hodinek této značky běžně pohybují okolo 70 000 Kč.

Zdroj: TechCrunch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama