na-webovych-strankach-spolecnosti-hp-se-objevil-novy-tablet-stredni-tridy-s-os-windows-8-1
Novinka Na webových stránkách společnosti HP se objevil nový tablet střední třídy s OS Windows 8.1

Na webových stránkách společnosti HP se objevil nový tablet střední třídy s OS Windows 8.1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 1. 2015 13:30 1

Jedná se o tablet označený jako HP Pro Tablet 408 G1 vybavený operačním systémem Windows 8.1, který by měl být určen hlavně pro firemní klientelu a měl by se zařadit do středního segmentu trhu.

Reklama

Toto označení je pro produkty značky Hewlett-Packard poměrně neobvyklé a proto by se zařízení mohlo začít prodávat pouze pod názvem Pro Tablet G1. V úvodu jsem zmínil, že se bude jednat o tablet střední třídy, o čemž nesvědčí pouze cena, která by měla začínat na částce 200 dolarů (4 600 Kč), ale také vnitřní výbava.

Tablet totiž nabídne 8" displej s rozlišením 1280 × 800 obrazových bodů a čtyřjádrové SoC Intel Atom Z3736F pracující na frekvenci 1,33 GHz. Burst frekvence tohoto procesoru pak může dosáhnout až 2,16 GHz. Procesoru jsou k dispozici 2 GB operačních pamětí. Vnitřní úložiště typu eMMC pak může mít v závislosti na zvolené konfiguraci kapacitu buď 32, nebo 64 GB. Chybět by neměla ani možnost rozšíření této kapacity pomocí paměťové karty microSD. 

Na webových stránkách společnosti HP se objevil nový tablet střední třídy s OS Windows 8.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi další výbavou stojí za zmínku čelní 2Mpx webová kamera s LED indikací a 8Mpx zadní fotoaparát s auto-focusem a diodovým bleskem. Například při videokomunikaci se potom určitě hodí také vestavěný mikrofon a dvojice reproduktorů. Společně s tabletem bude výrobce dodávat stylus HP Active Pen. 

Konektivita je kromě bezdrátových technologií Wi-Fi a Bluetooth 4.0 zajištěná jedním konektorem microUSB a jedním zobrazovacím výstupem microHDMI. K dostání by měla být také verze s možností připojení ke 3G sítím, za kterou si však připlatíme. Na tabletu by měla být předinstalovaná také řada softwarových nástrojů pro práci a ochranu dat. 

Na webových stránkách společnosti HP se objevil nový tablet střední třídy s OS Windows 8.1
i Zdroj: PCTuning.cz

O napájení tabletu se stará integrovaná 4800 mAh baterie. Výrobce nicméně neodhalil, jak dlouho baterie tablet udrží v provozu. Rozměry tabletu jsou 140 × 215 × 9 mm a jeho hmotnost by se měla lišit v závislosti na výbavě a začínat na 375 gramech. Kdy hodlá HP tablet uvést na trh, bohužel zatím také jasné není.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama