microsoft-hodla-prejmenovat-a-vylepsit-internet-explorer
Novinka Microsoft hodlá přejmenovat a vylepšit Internet Explorer

Microsoft hodlá přejmenovat a vylepšit Internet Explorer

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 1. 2015 09:00 14

Přesto, že se Microsoft poslední dobou snaží zvýšit výkon a spolehlivost svého internetového prohlížeče Internet Explorer, je tento prohlížeč v soukromé sféře čím dál méně populární. Řada uživatelů, kteří si prohlížeč mohou vybrat (tedy nikoliv ve firemním prostředí), sáhne spíše po prohlížečích Chrome od Googlu nebo Firefoxu od společnosti Mozilla, o čemž svědčí i statistika serveru W3Schools. 

Reklama

Právě kvůli klesající popularitě a horší pověsti Internet Exploreru u běžných uživatelů se Microsoft rozhodl pro razantní krok. Do chystaného operačního systému Windows 10 plánuje implementovat jiný nebo alespoň přejmenovaný webový prohlížeč, který je v současnosti známý pod kódovým označením "Project Spartan". 

Microsoft hodlá přejmenovat a vylepšit Internet Explorer
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento přejmenovaný prohlížeč by však údajně neměl přinést pouze nový název, ale také řadu vylepšení. V první řadě stojí za zmínku menší nároky na operační paměti, které by měly zajistit rychlejší načítání prohlížeče a také jeho větší svižnost. Odstraněn by měl být také zbytečný kód, což by mohlo také výraznou měrou přispět ke zvýšení plynulosti procházení webových stránek. Změny by se však mělo dočkat také samotné uživatelské rozhraní a pravděpodobně také ikona prohlížeče. 

Microsoft hodlá přejmenovat a vylepšit Internet Explorer
i Zdroj: PCTuning.cz

S tímto uživatelským rozhraním bychom se u chystaného prohlížeče již setkat neměli

Zanedlouho pravděpodobně můžeme očekávat masivní marketingovou kampaň, která by měla ohlásit příchod tohoto prohlížeče. Dočkat bychom se ho mohli společně s prvními stabilními verzemi operačního systému Windows 10.

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama