samsung-predstavil-video-aplikaci-milk-vr-pro-svuj-prvni-vr-headset-gear-vr
Novinka Samsung představil video aplikaci Milk VR pro svůj první VR headset Gear VR

Samsung představil video aplikaci Milk VR pro svůj první VR headset Gear VR

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

31. 12. 2014 12:00 1

Jedná se o aplikaci, kterou využijí vlastníci headsetu pro virtuální realitu Samsung Gear VR a která umožňuje sledovat 360° 3D videa.

Reklama

Aplikace pojmenovaná jako Milk VR je v současné době zatím dostupná pouze jako technické preview. Ve finální verzi by se měla aplikace stát multimediálním ekosystémem pro Samsung Gear VR a umožnit využití služeb Milk VR Video pro přehrávání streamovaných a stažených videí a Milk VR Radio pro přehrávání hudby. Milk VR však v současnosti slouží spíše jako inspirace pro vývojáře a animátory.

Zajímavostí této aplikace je také to, že každé nově nastreamované video pro Milk VR je možné zhlédnout zadarmo. Samsung zároveň slibuje, že do budoucna chystá vydat každý den jeden nový klip z různého prostředí. Některá videa by měla být k dispozici pouze pro streamování, zatímco jiná mohou být stažena. 

Samsung představil video aplikaci Milk VR pro svůj první VR headset Gear VR
i Zdroj: PCTuning.cz

První headset pro virtuální realitu od společnosti Samsung, který byl vyvinut ve spolupráci s firmou Oculus (patřící Facebooku), dorazil na americký trh začátkem tohoto měsíce ve verzi pro vývojáře za částku 199 dolarů (4 540 Kč). U nás by se cena headsetu měla vyšplhat na 8 000 Kč. Nutno připomenout, že k provozu headsetu je nutné vložení smartphone Samsung Galaxy Note 4, který slouží jako displej.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama