nvidia-novou-grafiku-gtx-960-oficialne-predstavi-az-koncem-mesice-nikoliv-na-veletrhu-ces
Novinka NVIDIA novou grafiku GTX 960 oficiálně představí až koncem měsíce, nikoliv na veletrhu CES

NVIDIA novou grafiku GTX 960 oficiálně představí až koncem měsíce, nikoliv na veletrhu CES

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 12. 2014 11:45 8

Většina z nás patrně očekávala, že společnost NVIDIA k představení svojí dlouho očekávané grafické karty GeForce GTX 960 využije veletrh CES 2015. Podle posledních informací magazínu Hermitage Akihabara tomu tak ale nakonec nebude a NVIDIA novou kartu architektury Maxwell odtajní až 22. ledna na samostatné prezentační akci. 

Reklama

Nějakou dobu už je známá také většina specifikací této karty, která by měla zaujmout své postavení ve středním segmentu trhu. GTX 960 bude založená na novém GPU GM206 architektury Maxwell, což by měla být slabší obdoba grafického čipu GM204, na němž jsou založené současné vlajkové modely GTX 970 a GTX 980.

NVIDIA novou grafiku GTX 960 oficiálně představí až koncem měsíce, nikoliv na veletrhu CES
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi dalšími specifikacemi nalezneme také 2 GB grafických pamětí typu GDDR5, které budou využívat 128bitovou paměťovou sběrnici. V porovnání se svým předchůdcem, modelem GTX 760, by měl nový model nabídnout výrazně nižší spotřebu elektrické energie a k jejímu napájení tedy bude stačit jeden 6pinový PCIe konektor.

A teď k tomu nejpodstatnějšímu, čímž je cena. Ta by se u nás měla pohybovat přibližně okolo 5 500 Kč. Cenově se tedy vyrovná současnému modelu GTX 760.  

Zdroj: Hermitage Akihabara

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama