xbox-one-se-stal-nejprodavanejsi-herni-konzoli-za-mesic-listopad
Novinka Xbox One se stal nejprodávanější herní konzolí za měsíc listopad

Xbox One se stal nejprodávanější herní konzolí za měsíc listopad

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 12. 2014 17:15 2

Microsoft vůbec poprvé pokořil v počtu prodejů své herní konzole Xbox One konkurenční Sony, nicméně pouze za měsíc listopad. Ač hraje v počtu celkových prodaných kusů prim stále značka Sony se svojí herní konzolí PlayStation 4, může si Microsoft připsat alespoň malé vítězství. Jeho konzole Xbox One se totiž stala nejprodávanější herní konzolí měsíce listopadu. 

Reklama

Je to vůbec poprvé od samotného vydání obou konzolí, kdy bylo za jeden měsíc prodáno více konzolí od Microsoftu než od Sony a to jak v USA, tak na trhu ve Velké Británii. Za úspěchem Xbox One pravděpodobně stojí výrazné předvánoční slevy v rámci akcí jako je černý pátek, které probíhali koncem minulého měsíce v obchodech po celém světě. 

Řada zákazníků se nechala zlákat také na balíček, který zahrnoval samotnou herní konzoli a herní tituly Assassin’s Creed Unity a Black Flag. Tento balíček byl navíc o přibližně 15% levnější než tradiční balení. K dostání byl a stále je také v některých našich e-shopech. Během listopadu podle webu Geekwire Microsoft údajně prodal celkem 1,2 milionů kusů své současné herní konzole. Microsoft zaznamenal také výrazný nárůst registrovaných a přihlášených uživatelů 

Xbox One se stal nejprodávanější herní konzolí za měsíc listopad
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavostí je také to, že se současné herní konzole obou výrobců prodávají asi o 80% lépe a rychleji, než tomu bylo u předchozí generace Xbox 360 a PS3. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama