acer-uvadi-na-trh-hybridni-zarizeni-aspire-switch-12-s-procesorem-intel-core-m
Novinka Acer uvádí na trh hybridní zařízení Aspire Switch 12 s procesorem Intel Core M

Acer uvádí na trh hybridní zařízení Aspire Switch 12 s procesorem Intel Core M

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 12. 2014 11:45

Notebooků založených na nových procesorech řady Intel Core M je na trhu zatím spíše poskrovnu, což se nyní snaží změnit společnost Acer se svým novým 5-in-1 zařízením Switch 12 ze série Aspire.

Reklama

 Zařízení je již k vidění také u nás za cenu pohybující se kolem 18 000 Kč. Za svoje peníze dostanete unikátní zařízení "pět v jednom". Jedná se prakticky o tablet, který lze snadno transformovat do podoby notebooku nebo kompaktního AiO PC. 

Acer uvádí na trh hybridní zařízení  Aspire Switch 12 s procesorem Intel Core M
i Zdroj: PCTuning.cz

 

S tabletem je totiž dodávaný klávesnicový dok, který můžeme připojit k tabletu a vytvořit tak notebook. Klávesnici lze také úplně odejmout a využívat pouze samotný displej se stojánkem pro promítání videa či pro prezentování. Nechybí ani možnost využít tablet v poloze "tent". Po oddělení klávesnice a přidání myši tablet poslouží také jako běžné AiO PC.

Acer uvádí na trh hybridní zařízení  Aspire Switch 12 s procesorem Intel Core M
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Displej tabletu je 12,5palcový a nabídne rozlišení 1920 × 1080 pixelů, neboli Full HD. Pro zvýšenou odolnost při práci i přepravě je displej opatřený sklem Gorilla Glass 3. V tenkém těle tabletu je umístěný poměrně solidní hardware v podobě procesoru Intel Core M 5Y10a se základní frekvencí 800 MHz a turbo boost taktem až 2 GHz a 4 GB operačních pamětí. Vnitřní úložiště je řešeno pomocí 128GB SSD disku. Kapacitu lze rozšířit přidáním microSD karty. 

Vzhledem k využití velice úsporného procesoru s TDP pouhých 4,5 wattů není zařízení vybavené žádným ventilátorem a je tedy chlazeno zcela pasivně. Pro připojení k internetu slouží Wi-Fi standardu 802.11ac. Periferie potom můžeme připojit pomocí bezdrátové technologie Bluetooth 4.0 nebo pomocí portu USB 3.0. Na stojánku je pak umístěný také další port USB 2.0. V případě, že se rozhodneme ke Switch 12 připojit další zobrazovací zařízení, můžeme využít rozhraní Micro HDMI.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama