amd-vydava-stezejni-aktualizaci-ovladacu-catalyst-14-12-omega-pro-grafiky-radeon
Novinka AMD vydává stěžejní aktualizaci ovladačů Catalyst 14.12 Omega pro grafiky Radeon

AMD vydává stěžejní aktualizaci ovladačů Catalyst 14.12 Omega pro grafiky Radeon

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 12. 2014 06:00 7

Pokud patříte mezi vlastníky některé grafické karty řady Radeon, určitě byste neměli propásnout nejnovější aktualizaci ovladačů Catalyst 14.12, která přináší celkovou modernizaci ovladačů, zlepšení výkonu grafik Radeon ve hrách a v neposlední řadě také specifické optimalizace a opravy chyb v určitých herních titulech. 

Reklama

Prakticky nejzásadnějším přínosem nových ovladačů je možnost využití funkce Virtual Super Resolution, která je obdobou Dynamic Super Resolution od společnosti NVIDIA. Podobně jako DSR slouží i funkce VSR k simulaci vyššího než nativního rozlišení vašeho displeje ve hrách. Součástí ovladačů je také funkce AMD Fluid Motion Video, která zlepšuje výpočetní výkon GPU a počet snímků za sekundu v případě sledování obsahu z Blu-ray pomocí přehrávače PowerDVD 14.

AMD vydává stěžejní aktualizaci ovladačů Catalyst 14.12 Omega pro grafiky Radeon
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ovladače AMD Catalyst Omega přináší také výrazné zlepšení výkonu v různých herních titulech při využití grafických karet řady Radeon. Ovladače se zaměřují na vylepšení výkonu ve hrách, mezi něž se řadí tituly Batman: Arkham Origins, BioShock Infinite, Call of Duty: Ghosts, Grid 2, Sniper Elite III či Rome: Total War. AMD slibuje zlepšení výkonu až o 19 % oproti verzi Catalayst 13.12. 

Speciální verzi ovladačů pro grafické karty od AMD si můžete stáhnout na oficiálních stránkách výrobce nebo zde. Ke stažení ovladačů budete potřebovat 288 MB volného prostoru na disku. Podporovány jsou operační systémy Windows 7, 8 a 8.1. Ovladače lze využít na prakticky všechny desktopové grafické karty řad Radeon HD 5000 6000, 7000 a Radeon R7 a R9. Využitelné jsou však také pro grafiky v AiO PC, noteboocích a nejnovější APU. 

Edit.: Podrobnější informace o ovladačích si můžete přečít v naší recenzi.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama