podil-prohlizece-internet-explorer-na-trhu-stale-roste
Novinka Podíl prohlížeče Internet Explorer na trhu stále roste

Podíl prohlížeče Internet Explorer na trhu stále roste

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 12. 2014 10:30 22

Pro mnohé uživatele z řad počítačových nadšenců bude jistě značným překvapením to, že podle průzkumu statistického webu NetMarketShare je Microsoftí prohlížeč Internet Explorer stále populárnější a je výrazně častěji používaný než konkurenční prohlížeče. 

Reklama

To se samozřejmě týká verze pro desktopová PC, nikoliv pro chytrá zařízení. Během posledních 30 dnů proběhlo 58,94 % návštěv internetu z desktopových operačních systémů prostřednictvím prohlížeče Internet Explorer. Což je o téměř půl procenta více než v říjnu, kdy pomocí Internet Exploreru prohlíželo web 58,49 % uživatelů.  

Podíl prohlížeče Internet Explorer na trhu stále roste
i Zdroj: PCTuning.cz

Pořadí dalších prohlížečů zůstává dlouhodobě stejné. Na prvním místě je IE, na druhém potom Chrome a třetí příčku obsadily různé verze prohlížeče Firefox od firmy Mozzila. Čtvrté místo obsadilo Safari od Apple. Chrome a Firefox však stojí až daleko za Internet Explorer s podílem 20,57 % pro Google Chrome a 13,26 % pro Mozilla Firefox. 

Podíl prohlížeče Internet Explorer na trhu stále roste
i Zdroj: PCTuning.cz

Podíl používání Chrome překvapivě stále klesá. Například jenom během listopadu klesl z 21,25 procent na 20,57 %. Podobně si vede také Firefox, u něhož je však pokles popularity dlouhodobější. Musíme však přihlédnout k faktu, že Internet Explorer využívá většina uživatelů ve firemním prostředí, kde si uživatelé často nemohou sami vybrat prohlížeč. Jaký prohlížeč používáte vy a proč? Svěřte se do komentářů.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama