toshiba-uvadi-na-trh-dalsi-firemni-notebook-rady-portege-z30
Novinka Toshiba uvádí na trh další firemní notebook řady Portégé Z30

Toshiba uvádí na trh další firemní notebook řady Portégé Z30

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 12. 2014 17:00 3

Toshiba rozšiřuje svoji řadu kompaktních "business" notebooků Portégé Z30 o nový model nazvaný Z30-A-1CR. 

Reklama

Notebook sází hlavně na kombinaci atraktivního vzhledu, tenké konstrukce a slušné vnitřní výbavy. Komponenty modelu Z30-A-1CR jsou poskládané do tenké šasi s tloušťkou pouhých 18 mm. Nízká je také hmotnost notebooku pouhých 1,2 kg. Vybavený je 13,3placovým displejem, který má překvapivě rozlišení pouhých 1366 × 768 pixelů. 

Toshiba uvádí na trh další firemní notebook řady Portégé Z30
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Uvnitř notebooku tepe procesor Intel Core i5-4310U s frekvencí až 3 GHz společně se 4 GB operačních pamětí DDR3L a 128GB SSD. Výrobce notebook vybavil také operačním systémem Windows 7 Professional v 64bitové verzi. V ceně notebooku je však také 64bitová verze systému Windows 8.1 Pro dodávaná na DVD. 

Mezi konektivitou nalezneme kromě Wi-Fi standardu 802.11ac také bezdrátovou technologii Bluetooth 4.0 + LE a LTE (4G) modem, který umožňuje přistupovat k internetu i na cestách. Podporována je také technologie bezdrátového připojení displeje WiDi. Mezi fyzickými porty nalezneme trojici konektorů USB 3.0, jeden grafický výstup HDMI a gigabitový ethernetový port. Pro provozování videohovorů může posloužit také 2Mpx webová kamera. 

Toshiba uvádí na trh další firemní notebook řady Portégé Z30
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jelikož se jedná o notebook určený pro firemní prostředí, nechybí řada bezpečnostních prvků, mezi nimiž nalezneme třeba hardwarovou ochranu EDB (Execute Disable Bit), BIOS s volbou Computrace, nástroje pro zabezpečení heslem, chytrou čtečku čipových karet a čtečku otisků prstů. Samozřejmostí je také TPM (Trusted Platfrom Module). 

Cena notebooku by neměla být nijak nízká, pohybovat by se totiž měla přibližně okolo 1 750 euro, což je v přepočtu nějakých 48 350 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama