dell-pracuje-na-novem-25-monitoru-s-wqhd-rozlisenim-a-schopnosti-zobrazeni-99-srgb-gamutu
Novinka Dell pracuje na novém 25" monitoru s WQHD rozlišením a schopností zobrazení 99% sRGB gamutu

Dell pracuje na novém 25" monitoru s WQHD rozlišením a schopností zobrazení 99% sRGB gamutu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 12. 2014 17:30

Stále více výrobců se v současnosti zaměřuje na výrobu monitorů s rozlišením Ultra HD, které je zatím pro mnohé uživatele zbytečným přepychem, a často zapomínají na zlatou střední cestu, tedy rozlišení WQHD. To však není případ společnosti Dell, která v současnosti dokončuje práce na svém novém monitoru řady UltraSharp nazvaném U2515H, který nabídne netradiční 25" úhlopříčku a právě rozlišení 2560 × 1440 pixelů.

Reklama

Monitor je založen na displeji s typem panelu IPS, díky čemuž nabídne velice slušné pozorovací úhly 178 stupňů v obou směrech. Podepíše se to však na horší době odezvy, která by se měla pohybovat okolo 8 ms (GtG), což napovídá spíše pracovnímu nasazení namísto použití při hraní. Mezi dalšími specifiky nalezneme třeba také kontrastní poměr 1000:1 a možnost zobrazení až 99% barevného gamutu sRGB, což se hodí zejména při práci s grafikou a při úpravě fotografií. 

Designově je monitor téměř totožný jako již vydané modely U2414H nebo U2415. Podobně jako tyto modely potěší poměrně tenkým rámečkem a stříbrným stojanem, který umožňuje měnit náklon displeje a jeho horizontální natočení. Dočkat bychom se snad měli také možnosti otočení displeje do polohy pivot. 

Co se vstupů do monitoru týče, měl by nový UltraSharp U2515H nabídnout porty HDMI, DisplayPort a Mini DisplayPort doplněné o jeden DisplayPort výstup. Chybět by neměl ani USB hub s několika (pravděpodobně 4) porty USB 3.0. 

Dell pracuje na novém 25" monitoru s WQHD rozlišením a schopností zobrazení 99% sRGB gamutu
i Zdroj: PCTuning.cz

Monitor by měl na trh dorazit buď tento, nebo příští měsíc za cenu pohybující se kolem 500 dolarů, což je v přepočtu něco málo přes 11 000 Kč. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama