kickstarter-zrusil-kampan-na-herni-zarizeni-ktere-by-z-nas-vysavalo-krev
Novinka Kickstarter zrušil kampaň na herní zařízení, které by z nás vysávalo krev

Kickstarter zrušil kampaň na herní zařízení, které by z nás vysávalo krev

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

30. 11. 2014 12:00 3

Kickstarterovská kampaň na upravené herní zařízení, které by z hráčů sosalo krev vždy, jakmile by byli ve hře zraněni, odstartovala začátkem tohoto měsíce. Pro vývojářské duo stojící za tímto extravagantním zařízením přitom skončila nezdarem. Kickstarter ji zrušil ještě předtím, než sama skončila.

Reklama

Projekt s názvem Blood Sport: The Ultimate in Immersive Gaming je sice velmi kontroverzní, po pročtení informací však zjistíme, že chce sloužit správné věci. Vývojářské duo by prostřednictvím nového zařízení chtělo zvýšit objem krve, kterou dobrovolníci darují na transfúzních stanicích. Jinými slovy řečeno, odběr krve skrze toto zařízení by měl probíhat pod lékařským dohledem a odebraná krev by měla putovat rovnou k pacientům.

Zdaleka největším problémem celého projektu tak nejspíše bude, že se vývojáři oháněli tím, že své zařízení vyvíjeli ve spolupráci s lékaři, ale žádný ze zdravotníků se přitom pod projekt nepodepsal.

Tvůrci vznesli dotaz na důvod zrušení kampaně. Kickstarter si však vyhrazuje právo dát stop jakékoliv kampani bez udání důvodu, takže se nejspíš nic nového nedozvědí.

Zdroj: Joystiq

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama